Gezinnen met jonge kinderen gooien het meeste eten weg. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum. Dat zet zich nu in tegen voedselverspilling.
Per jaar wordt zo’n zeshonderd euro aan producten in de prullenbak gegooid.
Meer overhouden, minder voedselverspilling
Dat is zonde en dat kan en moet anders. Daarom is de campagne Hoe #verspillingsvrij ben jij? gestart. Ook al zijn gezinnen met jonge kinderen wel de grootste verspillers van voeding, toch zijn ze enorm gemotiveerd om daar iets aan te doen: ruim driekwart is vast van plan om zuiniger met voedsel om te gaan.
Hoe #verspillingsvrij ben jij? Strijd met ons mee tegen voedselverspilling?
? Wist je dat we in Nederland een kwart van het voedsel van de afvalbak kunnen redden? Met simpele tips kun je direct aan de slag! #samenminder ➡https://t.co/lEukPUBuz7
Verspilling van voedsel moet in 2030 met de helft zijn teruggebracht. Dat is de inzet van de campagne. Nu wordt in Nederland nog een kwart van alle voedingswaren weggegooid. Het Voedingscentrum geeft verschillende tips die ervoor moeten zorgen dat je minder snel eten weggooit.
Zo kan het opstellen van een boodschappenlijstje helpen om niet te veel in huis te halen. Ook zouden mensen wat soepeler om kunnen gaan met houdbaarheidsdata. Ruim acht op de tien ouders willen etenswaren langer gebruiken, als ze erop kunnen vertrouwen dat die nog goed zijn. Nog meer tips vind je hier.