Subway serveert hun broodjes met tonijn, zonder tonijn. Dat blijkt uit een laboratoriumtest van ‘The New York Times’ nadat twee klanten een rechtszaak aanspanden tegen de keten.
Volgens Subway is er niks waar van deze beschuldigingen.
Subway
Een journalist bestelde de broodjes met tonijn bij meerdere Subway-filialen in Los Angeles en stuurde de inhoud op naar een lab. Hieruit blijkt dat de ontevreden klanten gelijk hadden: er is geen enkel spoor van tonijn te bekennen in de broodjes. ‘De ingrediënten zijn zo zwaar bewerkt dat we niets konden identificeren. En als we iets konden identificeren, was het geen tonijn’, is te lezen in het onderzoek.
Dat hoeft volgens experts niet per se de schuld te zijn van Subway. “Het kan zijn dat ze een blikje kopen waarop ’tonijn’ staat. Als er dan sprake is van fraude, is dat de schuld van de conservenfabrikant.”
Keten ontkent
Subway ontkent de beschuldigingen. ‘Subway levert 100 procent gekookte tonijn aan zijn restaurants, die wordt gemengd met mayonaise en wordt gebruikt in vers gemaakte sandwiches, wraps en salades die worden geserveerd en genoten door onze gasten’, schreef een woordvoerster in een e-mail aan The New York Times.