Een gloednieuw seizoen van het succesprogramma Heel Holland Bakt gaat weer van start. Tien kakelverse bakkers staan te popelen om de tent weer te betreden.
Ter ere van Janny van der Heijden haar 70e verjaardag kon het niet anders dan dat het thema Janny zelf zou zijn.
Seizoenstart
Vol spanning en lichtelijk onwennig betreden de amateurbakkers voor de eerste keer dit seizoen de tent, die vol hangt met foto’s van jurylid Janny. De culinair publiciste is dol op Frankrijk, dus een Frans tintje mag niet ontbreken. Daarom mogen de bakkers het spits afbijten met het maken van een Paris-Brest, een Frans dessert gemaakt van soesjesdeeg.
De leeftijden van de kandidaten lopen dit seizoen sterk uiteen. Wim is met zijn 82 jaar de oudste van de groep, terwijl Kim van 25 zichzelf de Benjamin mag noemen. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: ze zijn erg gespannen. “Het is heel bijzonder en heel gek om hier nu in de tent te staan met André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Het is wel een droom die uitkomt”, zegt Kim stralend.
Toch blijkt het maken van een Paris-Brest niet zo gemakkelijk. Het bakken in de Heel Holland Bakt-tent brengt een druk met zich mee. “De slagroom is geschift,” zegt Wim. Ook Kathleen krijgt het spontaan benauwd als ze merkt dat de klok haar grootste vijand is. “Ja, dat ga ik dus niet halen. Mijn hemel”, zegt ze in paniek als ze hoort dat ze nog maar drie kwartier heeft. Toch weten alle bakkers uiteindelijk een Paris-Brest op tafel te zetten.
