Wil je met kerst snel een cocktail of mocktail op tafel toveren? Dit drankje gaat bij iedereen in de smaak vallen.
Zo makkelijk en alsnog feestelijk kan het zijn.
Zalige kers(t)
Je hebt niet veel nodig om een al heerlijke cocktail een twist te geven voor de feestdagen. Dat bewijst de spiced cherry paloma wel. Door kersensiroop toe te voegen, geef je deze populaire bitterzoetzure cocktail een winterse smaak en kerstige kleur. Zeker als je het in een mooi glas serveert, met kersen als garnering. En je hoeft de ingrediënten niet eens te shaken. Ho-ho-hoe dan?
Makkelijker wordt het bijna niet: je vult het longdrinkglas met ijsklontjes en schenkt de ingrediënten één voor één in het glas. Even roeren (of simpelweg een feestelijk roerstaafje erin doen, zodat je gast zelf kan roeren) en klaar is je kerstcocktail. Tip: probeer het drankje van tevoren zelf even. Misschien wil je er net wat meer kersensiroop, grapefruitsap of juist tequila bij, of heb je andere glazen waar je de cocktail in wil serveren.
Waar je de leukste cocktailstaafjes, of simpelweg rietjes om ook mee te roeren, scoort? Deze zijn helemaal in kerst- en oud en nieuwsferen:
Faye Heijnis werkt als branded content- en lifestyleredacteur voor LINDA., LINDA.meiden en Vogue.nl. Smult van GTST, smelt van teckels en tikt graag over alles wat je leven leuker, mooier, gezonder én interessanter kan maken.