Eten

Winonah de Jong: ‘Ik voel me zeer verbonden met mijn geboortegrond, Surinaams eten is het allerlekkerst’

Ondernemer Winonah de Jong (43) is trots op haar roots en de bijbehorende keuken, maar trekt net zo makkelijk alles uit de kast voor een klassiek diner.

FAMILIE FIT & GEZOND “Gezond eten is in ons gezin heel belangrijk. Als ex-topvoetballer is mijn man gewend goed voor zijn lichaam te zorgen en daarbij hoort uiteraard dat je ‘weet wat je eet’. Zelf eet ik in de ochtend meestal yoghurt met granola, honing en vers fruit. De lunch sla ik nog wel eens over, maar als ik in een intensieve sportperiode zit maak ik een omeletje of scrambled eggs met avocado. In de avond daarentegen gaan we er echt voor zitten. Het is voor ons het belangrijkste moment van de dag, met elkaar aan tafel de dag doornemen en dan goed eten.”
NOU ZEG “Tot een paar maanden geleden zaten we bijna elke avond aan tafel met de kinderen. Zo gezellig. Nigel en ik vinden het beiden leuk om te koken. Nigels kookkunsten zijn watertandend lekker. Ik maak meestal gerechten uit de Surinaamse keuken. Maar sinds enkele maanden is onze dochter Isaura-Siënna naar Spanje vertrokken om te studeren. En Kyan, onze zoon, heeft een paar keer per week voetbaltraining en wedstrijden in het weekend. Dus tegenwoordig vinden Nigel en ik onszelf soms terug op de bank met een bordje eten op schoot. Ook heerlijk en gezellig, maar ik heb af en toe heimwee naar de tijd dat de kinderen kleiner waren.”