Eetleven

‘Sinds ik vrijgezel ben, word ik steeds makkelijker met eten’

Vroeg je bed in, vroeg eruit: een evenwichtig eetpatroon vinden is best een klus als je met het ochtendgloren op de radio te horen bent, vindt radio-dj en voice-over Jeroen Kijk in de Vegte (51).

Wat een idyllische plek heb je uitgekozen, Jeroen. “Een verborgen parel, dit proeflokaal De Serre in ’s-Graveland. Het werd me ooit getipt door een collega. Het bevindt zich dicht bij Hilversum waar ik werk en ze serveren er hun zelfgekweekte biologische groenten, fruit, kruiden en drankjes. Bij slecht weer in de gezellige serre, ’s zomers geniet je onder de bomen van koffie met taart, een lunch of een drankje met borrelplank.”
Alsof je op een terras uit B&B Vol Liefde zit. “Omdat ik de voice-over verzorg, ben ik een van de eersten die alle afleveringen al heeft gezien. Het is zo mooi dat iedereen die aan dat programma meewerkt, opereert op de toppen van z’n kunnen. Fantastisch als al dat vakmanschap bij elkaar komt. Ik ben blij dat ik daar een radertje in mag zijn.”

Elke ochtend om kwart over vier op om de best beluisterde ochtendshow van Nederland te maken, voice-overen bij RTL Boulevard en B&B Vol Liefde … Pittige werkdagen. Hoe blijf je gezond? “Het blijft het eeuwig zoeken naar een goed, evenwichtig eetpatroon als je werkdag zo vroeg begint. Tot voor kort at ik mijn laatste maaltijd altijd rond zes uur, maar omdat ik tegen achten naar bed ga, vond ik dat net iets te vlot op elkaar.”
Heb je dan geen gierende trek als je opstaat? “Valt mee. Ik begin met een paar koppen filterkoffie, voer de dieren en maak dan een grote bak kwark met proteïnepoeder, fruit, noten en honing, die ik meeneem naar de redactie. Het ziet eruit als een trog metselspecie, maar ik ga er goed op.”
Lunch of dineer je wel uitgebreid? “Tussen de middag eet ik vaak een gebakken eitje, of zo’n prefab salade uit de supermarkt. Die met Marokkaanse kip is favoriet.”