Je herkent ze vast wel: die kleine, witte, harde bultjes op de huid. Ze lijken misschien op mee-eters, maar dat zijn ze niet. Gerstekorrels vragen echt om een andere aanpak. Wat kun je eraan doen en hoe kun je ze voorkomen? Dit zijn mijn tips als je gerstekorrels wil aanpakken.
Mee-eters en gerstekorrels, wat is nu eigenlijk het verschil? Bij mee-eters zijn de poriën verstopt met talg en huidschilfers. Gerstekorrels liggen wat dieper in de huid en bestaan niet uit talg, maar uit opgehoopte keratine. Dit is een natuurlijk eiwit dat voorkomt in je huid.
Een ander belangrijk verschil is dat gerstekorrels geen opening in de huid hebben, in tegenstelling tot mee-eters. Hierdoor komen de huidschilfers vast te zitten onder een nieuwe huidlaag, waar ze geleidelijk verharden. Hoe langer ze daar blijven zitten, hoe hardnekkiger ze worden. En door dat extra huidlaagje eroverheen, krijg je ze niet zomaar weg.