Slakken oftewel escargots, zijn een ware delicatesse die vooral in de Franse keuken populair is. Middenin de Bourgogne is een heuse slakkenfarm, waar Hugo Kennis een bezoek aan brengt.
En hij mag er nog één adopteren ook.
Hugo in het Franse leven
In het nieuwe 24Kitchen-programma van Hugo Kennis, genaamd ‘Hugo Maakt Kennis: Frankrijk’, laat de chef zich volledig onderdompelen in het Franse leven. De meeste Nederlanders zijn namelijk wel bekend met Frankrijk als vakantieland, maar wat betekent het om een echte Fransman te zijn op culinair en cultureel gebied? Waar zitten de verschillen? En wat kunnen wij Nederlanders nog leren van de welbekende Franse joie de vivre?
In acht afleveringen reist Hugo van populaire Franse locaties zoals Parijs, Lyon en Aix & Provence, tot aan minder bekende dorpjes in de Bourgogne en het Jura gebergte. Hij maakt daar kennis met de gebruiken en gewoonten van de Fransen met – uiteraard – de focus op eten en drinken.
Zeldzame slak
De langzaam bewegende lekkernij uit Frankrijk heet de Wijngaardslak, oftewel de ‘Helix Pomatia’. Ze zijn erg zeldzaam in de wereld en ook in Frankrijk zelf vrij schaars. Je mag ze ook niet zomaar kweken.
Gelukkig voor Hugo mag hij een bezoek brengen aan zo’n slakkenfarm, door hem zelf genoemd als een soort slakkenbordeel. Want die slakken hebben een nogal bijzondere vorm van geslachtsgemeenschap.
Vrij lange sessie
Ze zouden volgens de slakkenboer namelijk zo’n twee uur lang zoenen en vervolgens tien uur (!) lang seks hebben met elkaar. Dat is nogal een … flinke sessie.
Maar niet alleen de slakkenfarm (en zijn geadopteerde slak) komt aan bod, Hugo bezoekt ook een aantal andere plekken. Zoals een gezellig kleine brocante en echt Frans chateau, waar hij zelf mag koken. Klinkt goed, toch? Voor het gerecht alleen al wil je het programma zien.
Kijken dus, elke zaterdag om 21:00 bij 24Kitchen.
Pas de privacy manager instellingen aan om dit YouTube item te kunnen bekijken.