Chris Zegers: ‘Behoefte aan controle is mij volstrekt vreemd: hoe minder ik weet, hoe rustiger ik word’

Interview

Chris Zegers: ‘Behoefte aan controle is mij volstrekt vreemd: hoe minder ik weet, hoe rustiger ik word’

De hele wereld over voor 3 op Reis – Chris Zegers (53) vindt het na 25 jaar nog steeds één van de beste dingen ooit. Maar sinds hij is getrouwd en vader is van twee zoons, is thuiskomen minstens zo mooi. 

EEN DOORDEWEEKSE OCHTEND IN HUIZE ZEGERS-BRABER. Zoon Riven zoekt voetbalplaatjes op Marktplaats en Chris, groene trui, jeans, gympies, ringetje in het linkeroor, schudt ons de hand. Zijn vrouw Marije Braber, brein achter kledingmerk Lovely Lane, heeft ons alvast lachend succes gewenst. Wij willen een interview met Chris over reizen? Hopelijk hebben we er een dag voor uitgetrokken, want als Chris begint met praten, is-ie niet te stoppen.

We informeren naar zijn volgende reis voor 3 op Reis. Die staat twee dagen later op het program. Riven hoort het en vraagt wanneer zijn vader vertrekt. Chris kijkt de knul in de ogen, geeft hem een kus en zegt: “Papa is nu hier.” Marije schuift hem een pak melk voor cappuccino in de handen en we zetten koers naar de woonboot, die verderop in de straat in het water ligt. Het is de plek waar Marije boetiek houdt voor haar ontwerpen: de jurken blijken ook in trek bij menig bruid in spe. “Als je gaat trouwen, of een feest der liefde viert zoals wij dat graag doen, moet je bij mijn vrouw zijn”, zegt Chris terwijl hij met het koffieapparaat rommelt.