Kerst staat bijna voor de deur en dat betekent: veel eten. Dat doen we het liefst verantwoord en dus delen we een overheerlijk recept voor een veganistische taart.
Komt-ie.
Kerst staat bijna voor de deur en dat betekent: veel eten. Dat doen we het liefst verantwoord en dus delen we een overheerlijk recept voor een veganistische taart.
Komt-ie.
Je hebt behoorlijk wat ingrediënten nodig, maar dan heb je ook wat: een taart waarmee jij al je familieleden omver blaast. Die naast veganistisch ook lactosevrij en glutenvrij is. Verder is het handig als je een mixer, springvorm en oven in je bezit hebt. Onderstaand recept is mede mogelijk gemaakt door Willem-Pie: Vegan Bakery.
Ingrediënten voor de cake
Ingrediënten voor de mousse
Lees ook
Sanne Vogel maakt een heerlijke havermout in de eerste aflevering van ‘Vegan met Vogel’
Als je bovenstaande ingrediënten in huis heb gehaald, is het tijd om je schort om te doen en de keuken in te duiken. Lees hieronder hoe je de taart in elkaar tovert.
Bereiding van de cake
Bereiding voor de mousse
En dan… Bouwen maar
Een toetje is leuk, maar een voorgerecht en hoofdgerecht kunnen natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig is daar Sanne Vogel, die in de LINDA.original Vegan met Vogel veganistische recepten deelt waar je je vingers bij aflikt. Zo kun je starten met kimchi dumplings en serveer je als hoofdgerecht Salsa di Noci met spaghetti en een salade van courgette. Benieuwd naar de bereiding? Bekijk dan onderstaande video’s.
Kimchi dumplings:
Salsa di Noci met spaghetti en een salade van courgette: