Heb je inmiddels geen idee meer wat je moet koken en heeft het ‘supporten van je locals’ inmiddels je bankrekening leeggezogen? Dan kun je misschien dit recept proberen.
Poké Perfect deelt namelijk hét recept van één van hun poké bowls met onze volgers.
Take-away
De bowls van Poké Perfect zijn stuk voor stuk geïnspireerd op de Hawaiiaanse cultuur. Naast dat ze er mega kleurrijk uitzien, zijn ze ook nog eens gezond. Perfect voor take-away bij het organiseren van een solo picknick (of met 1 á 2 personen op afstand) in de zomer. Zitten er ingrediënten tussen die je niet lust? Die kun je altijd vervangen door dingen die je wel lekker vindt.
Ingrediënten 1 persoon
· 125 gram sushirijst
· 125 gram zalm van sushikwaliteit
· 100 gram komkommer
· 60 gram mango
· 30 gram lente-ui
· ½ avocado
· 1 tl oranje masago (viseitjes)
· 1 tl zwarte/witte sesamzaadjes
Ingrediënten Simply Ponzu saus
· 30 ml verse sinaasappelsap
· 1 el sojasaus
· 1 el mirin
· 1 tl sesamolie
· 1 snufje chilivlokken
Zo maak je het klaar
1. Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
2. Bereid de Simply Ponzu saus door alle ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen. Tip: laat de saus wat langer staan voor een vollere smaak
3. Snijd de zalm en mango in blokjes, de lente-ui in smalle ringen en de avocado in de lengte in schijfjes
4. Maak de bowl op. Doe de rijst in een kom en leg de blokjes zalm in het midden. Leg de komkommer, mango en lente-ui rondom de vis. Pak dan de avocadoschijfjes en leg ze als een waaier neer. Bestrooi het gerecht met de masago en sesamzaadjes. Serveer de Simply Ponzu saus in een bakje ernaast.
5. Geniet