Niets lekkerder dan af en toe een snelle hap. Geen gedoe, gewoon wat afhalen en lekker thuis op de bank opeten. Maar gezond? Dat is het vaak niet.
Daarom vanavond in de vierde aflevering van Over Gewicht: de pijnlijke waarheid over fastfood
Fastfood
Een vette patat met mayo thuis op de bank, een portie bitterballen op het terras of even snel een kroketje uit de muur. Er gaat niets boven een lekkere, vette hap. Hoe komt het toch dat wij massaal zo aangetrokken worden door fastfood? Presentatieduo Kees Tol en Edsilia Rombley gaat vanavond voor ons in Over Gewicht op zoek naar het antwoord.
Zo geeft Kees toe dat hij dol is op de mix van koolhydraten, zout, vet en zoet. Met zijn favoriete snacks gaat hij naar voedingsdeskundige Guido Kamps, om te checken wat nou wel én wat vooral niet gezond is.
Slecht voor het lichaam
Dat al dat vette eten niet gezond is, staat vast. Maar Edsilia wil weten wat fastfood nou écht met je lichaam doet. Hoogleraar voeding Renger Witkamp geeft haar in de aflevering van vanavond het antwoord dat we eigenlijk niet willen horen: “Als je één menu eet, bijvoorbeeld frietjes met een hamburger en cola, dan krijg je ruim 150% van de dagelijkse hoeveelheid vet binnen. Dat is hartstikke slecht voor je lichaam.”
Naast de fysieke gevolgen van fastfood, wordt in de aflevering van vanavond ook gekeken naar de mentale gevolgen. Hiervoor gaat Edsilia langs bij psychiater Roel Mocking. Ook krijgen we te horen hoe het zit met kant-en-klaarmaaltijden, maaltijdboxen en voorgesneden groente en fruit. Maakt het uit of dat uit een blikje, potje of diepvries komt?