Geen inspiratie voor wat je moet meenemen op je kerstdiner? Stop met stressen, want wij hebben een lijstje met de heerlijkste recepten van jouw favoriete influencers.

Eloise's favoriete recept: 'Dit doet me denken aan de gezellige momenten met mijn familie'
Eloise van Oranje
“Mijn favoriete recept moet toch wel de salade met zoetzure kip zijn. Ik vind het zo lekker dat het zelfs in mijn boek Learning by Doing staat. Het is mijn favoriete recept, omdat we dit vroeger altijd met zijn allen thuis aten. Het doet me denken aan de cozy en gezellige momenten met mijn familie.”

Hoelang ben je bezig?
Zo’n 20 minuten.
Voor hoeveel mensen is het geschikt?
Het gerecht is genoeg voor twee volwaardige borden avondeten, maar als je het op tafel zet kan natuurlijk iedereen hiervan smullen. Als je meer nodig hebt, gebruik je gewoon net iets meer groenten.
Wat heb je nodig?
-1 halve broccoli
-100 gram groene aspergetips
-1/2 ui
-300 gram kipfiletblokjes
-2 cm gember
-1 teentje knoflook
-1 eetlepel balsamico cremissimo
-2 eetlepels sojasaus
-3 eetlepels sweet chilisaus
-20 g pijnboompitten
-1 hand spinazie
-1 hand veldsla
-2 eetlepels extra vierge olijfolie
-50 gram granaatappelpitjes
-Peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiden
Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en groene aspergetips tot ze beetgaar zijn. Pel en snipper de halve ui. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit hierin de ui kort aan op halfhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.
Snijd de gember fijn en pers de knoflook uit. Voeg dit toe aan de kip en laat drie minuten meebakken. Voeg tot slot de balsamico, sojasaus en sweet chilisaus toe en laat alles twee minuten pruttelen. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitjes kort aan.
Mengen
Meng de spinazie en veldsla in een grote kom door elkaar en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Serveer de kip met de broccoli, aspergetips, pijnboompitten en granaatappelpitjes op de veldsla en spinazie. En daarmee heb je een heerlijk en gezond gerecht voor jouw kerstdiner.
