In de LINDA.original ‘Vegan met Vogel’ deelt regisseur en actrice Sanne Vogel haar grootste hobby: het koken van simpele, maar vooral heel lekkere veganistische gerechten.
Deze keer maakt ze mochi. Deze zoete Japanse rijst wordt in Japan gekookt en daarna tot, in Sannes woorden, ‘sticky’ spul gestampt. Wat je nodig hebt en hoe je het maakt, lees je uitgebreid hieronder.
Japanse lekkernij
De zoete Japanse rijst kun je vervolgens bakken, grillen of frituren. Klinkt ingewikkeld, is heerlijk, als we Sanne mogen geloven. En Hannah kan dat bevestigen: “Oh, ik heb een nieuwe lievelings”, zegt de actrice als ze de knapperige mochi proeft.
Hannah Hoekstra
Nadat Hannah de rijstblokjes heeft laten ’twerken’ en miso toevoegt die ruikt naar de oude parfum van haar oma, komt er opnieuw een heerlijk gerecht op tafel. Hannah: “O, o, dit is echt lekker. Ik ben zo blij dat ik nu van het bestaan van mochi afweet. Wat een smikkelfestijn.”
Sanne maakt vegan pasta met pastinaakspekjes: 'We maken 'm romig met cashewnoten'En zo maak je het zelf
Ingrediënten: (hoeveelheden naar smaak)
– Mochi
– Rode ui
– Olie
– Shoyu saus
– Tahin
– Sesamzaadjes
Benodigdheden:
– Grillpan of tosti-ijzer
– Rasp
– Koekenpan