De traditionele oliebol mag heus blijven hoor, maar dit jaar is er een nieuwe publiekslieveling bijgekomen: de crispy-chili-kaasbol.
Jep, een oliebol die smaakt als een heel gelukkig huwelijk tussen een pittige kaassoufflé en een oliebol.
De hit van 2025
Influencer Marlon Kempenaar mocht dit jaar de nieuwe smaak verzinnen voor de oliebollenkraam van Anneke Eckelboom in Oss, en zijn keuze was meteen duidelijk: kaas, kaas en … nog eens kaas.
Het resultaat? Een bol met gesmolten kaas vanbinnen, een laagje geraspte kaas erbovenop, én een schepje crispy chili oil voor de finishing touch. De combinatie blijkt zo verslavend dat de bollen letterlijk niet aan te slepen zijn.
TikTok ontploft
Elk jaar ontstaan er bijzondere oliebol combinaties. Zo hadden we vorig jaar natuurlijk de giga hype rondom de dubaibol, daarvoor de oreo- en buenobol en daarvoor nog de espresso martini-bol.
Wil je ’m proberen? Dan moet je snel zijn, want ze gaan hard. Onder Marlon’s video gaan volgers los op de chili-kaasbol. ‘DÌT is influencen! Ik wil zo graag deze oliebol. 2 uur rijden, maar ik wil het!’, reageert iemand. ‘OMG, 80 kilometer rijden … maar ik wil dit’, schrijft een ander. Je leest het: ze vallen in de smaak.
Robyn van Gorsel woont in Amsterdam, schrijft voor LINDA.nl en heeft een zwak voor alles wat met muziek, popcultuur en glitterende celebrities te maken heeft. Als ze niet schrijft, staat ze waarschijnlijk ergens te dansen.