LINDA.originals producer Puck Teulings (28) probeert tijdens de coronacrisis haar culinaire skills te verbeteren.
Sinds ik het ouderlijk huis op mijn achttiende verliet, kennen mijn kookskills ups en downs. De eerste jaren op eigen benen at ik het liefst boterhammen met hagelslag en speklapjes vergezeld met kant-en-klare aardappelpuree, maar er was ook een fase waarin ik ongeveer 3209 euro per zelfgemaakt baksel van mijn nieuwe heldin Rens Kroes uitgaf.
Kortom, een culinaire achtbaan. Inmiddels zijn mijn kookkwaliteiten gestagneerd op een ‘oké’-level. Na mijn werk gooi ik groente op een bakplaat en pimp het door er wat ‘Johnie de Boer’-kruidenmix overheen te mieteren, terwijl vriendinnen bij elke borrel of etentje met gemak de mooiste creaties op tafel toveren – “Oh joh, is niks! Gewoon van Donna Hay” of: “Dit?! Heel simpel! Een Ottolenghi’tje”.
Ik durfde niet toe te geven dat ik Unox Soep in Zak thuis in een pan flikkerde om vervolgens mee te nemen naar feesten en partijen onder de noemer ‘zelf gemaakt’. Dus hield ik wijselijk mijn mond en hoopte maar dat ze niet snel een uitnodiging voor een culinaire avond terug verwachtten. Tot we ineens vanuit huis moesten werken. Opeens heb ik na werk zeeën van tijd en bedacht: ik zou best Puck Sterrenchef Teulings als bijnaam op mijn cv willen hebben. Ik duik de keuken in.