Oh wat is ‘ie lekker. We worden spontaan zielsgelukkig van een verse punt van deze mokkataart: de perfecte balans tussen luchtig biscuit, zoete room en de intense smaak van koffie.

Fijn voor de feestdagen: met deze verrukkelijke mokkataart scoor je zéker punten
Voor een speciale gelegenheid of gewoon als traktatie voor jezelf. Smullen.
Hap geluk
Een mokkataart an sich is al verrukkelijk. Maar deze is nóg beter, omdat je ‘m maakt met extra lekkere koffie. We gebruiken voor dit recept L’OR Forza koffie, verkrijgbaar in zowel koffiebonen als koffiecapsules. Een volle en rijke melange van donker gebrande arabica koffiebonen. Oftewel: koffie waar je een vleugje chocolade in herkent. Heerlijk. We zetten het – heel makkelijke – recept voor je op een rij. Klaar? Bakken maar.
O, en je kunt het recept ook hier terugvinden, handig bijvoorbeeld in aanloop naar de feestdagen. Want hiermee scoor je écht dikke punten bij de (schoon)familie.
Dit heb je nodig (voor 6-8 personen)
- 5 eieren
- 500 gr roomboter
- 250 ml slagroom
- 440 gr vanillevla
- 140 gr zelfrijzend bakmeel • 1 tl maïzena
- 140 + 50 gr suiker
- 200 gr poedersuiker
- 1 + 1 zakje vanillesuiker
- 25 + 100 ml koffie (L’OR Forza koffiebonen of koffiecapsules)
- 100 gr amandelschaafsel
- 12-14 hazelnoot chocolade ballen • 25 gr pure chocolade
- 20 cm springvorm
- spuitzak + spuitmondje
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven) of 160 graden (heteluchtoven).
- Mix de eieren, 140 gram suiker en vanillesuiker luchtig in ten minste acht minuten. Zeef het zelfrijzend bakmeel en maïzena erin en spatel het voorzichtig door het eimengsel tot het opgenomen is. Probeer het beslag luchtig te houden. Bak dit biscuitbeslag 30 minuten.
- Maak een koffiesuikersiroop om de biscuit extra smaak te geven. Los 50 gram suiker op in een steelpannetje met 50 milliliter water. Laat afkoelen en roer er 25 milliliter L’OR Forza koffie door.
- Rooster in een droge pan het amandel- schaafsel goudbruin en laat afkoelen.
- Van de mokka-botercrème heb je veel nodig. Je moet namelijk de tussenlagen en de volledige taart besmeren. Mix de boter en poedersuiker romig in 8 tot 10 minuten. Voeg de vanillevla toe aan het botermengsel. Klop dit goed door. Voeg dan 100 milliliter afgekoelde L’OR Forza koffie toe en mix.
- Snijd de biscuit horizontaal in drie lagen. Bestrijk iedere laag met koffiesiroop, dan met botercrème en leg de volgende biscuitlaag erop. Herhaal dit tot je de bovenste laag royaal kunt bestrijken.
- Bestrijk ook de zijkanten van de taart. Druk het getoaste amandelschaafsel erop.
- Mix de slagroom met een zakje vanillesuiker en spuit toefjes op de bovenkant. Versier nog met hazelnoot chocoladeballen. En klaar ben je..
Zeg nu zelf, daar loop het water je toch van in de mond?