Hoog tijd voor verse en zoete aardbeien. Immers kunnen we daar geen genoeg van krijgen met dit mooie weer. We zetten daarom drie heerlijke zomerse recepten met aardbeien op een rij.
Extra reden om groots in te slaan.
Heerlijk Hollands
Heerlijke aardbeien van Hollandse bodem, die zijn niet te evenaren. Daarom wil Lidl de weg van het land naar de klant zo kort mogelijk maken. Lidl houdt daarom korte lijnen en koopt direct in bij de telers. Zo heb jij de meest verse aardbeien in de keuken, lekker voor de laagste prijs. En hoewel we zo een schaal aardbeien wegeten, kun je nog veel meer met deze vrucht zoals met de volgende recepten.
1. Salade met geitenkaas
300 gr zilvervliesrijst
1 aubergine
3 puntpaprika’s
1 el gedroogde oregano
15 gr verse basilicum
250 gr cherry tomaten
250 gr aardbeien
225 gr kikkererwten
1 rode ui
60 gr geitenkaas
1 el natuurazijn
4 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de aubergine en paprika erover.
Meng twee eetlepels olijfolie en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Schep halverwege om.
Meng de rijst met de fijngesneden basilicumsteeltjes, helft van de basilicumbladen, tomaten, aardbeien, kikkererwten, ui, vier eetlepels azijn en de rest van de olijfolie.
Serveer met de geroosterde groenten en geitenkaas. Garneer met de rest van de basilicum.
2. Smoothiebowl
100 gr haver
5 el kokosrasp
4 el ahornsiroop
0.5 tl kaneel
100 gr pecannoten
50 gr notenmix
450 gr smoothiemix
200 gr skyr
1 banaan
2 kiwi’s
1 Granny Smith appel
100 gr aardbeien
100 gr blauwe bessen
2 takjes munt
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de haver, kokos, ahornsiroop en kaneel erover. Schep goed om en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege de baktijd een keer om en voeg de noten toe.
Blend intussen bevroren smoothiefruit met 100 gram skyr en een banaan tot een mooi gladde, stevige smoothie.
Verdeel de smoothie over vier kommen. Garneer de ontbijt-smoothiebowl met vers fruit en maak af met de zelfgemaakte granola en een takje munt.
3. Bananensplit
4 plakken paasstol
2 bananen
1 el kokosolie
3 el rietsuiker
100 ml yoghurt
6 aardbeien
125 gr blauwe bessen
0.5 kiwi
1 el kokosrasp
Toast de vegan paasstol in een broodrooster of in een tosti-ijzer.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de kokosolie. Bak de gehalveerde bananen in de koekenpan goudbruin aan. Voeg de rietsuiker toe en karamelliseer de bananen. Schep de gekarameliseerde bananen vervolgens op een bord.
Leg op ieder bord twee plakken vegan paasstol en schep hier wat soja yoghurt op. Leg de gekarameliseerde banaan op de yoghurt.
Garneer de ontbijt bananensplit met aardbeien, blauwe bessen, kiwi en het kokosschaafsel.
Smaakt dit naar meer? Kijk dan hier voor nog meer lekkere recepten.