Ja, het is over twee dagen kerst. En ondanks de schaarse drie gasten in plaats van de hele schoonfamilie over de vloer, wil je toch een showstopper als dessert, niet?
Daar helpt Miljuschka bij. De kerst (poef!) taart, met marshmallows en poedersuiker, is haar ultieme kerstdessert. En ze deelt het recept met jullie.
Ingrediënten
- 3 cakebodems (kant en klaar)
- 650 gram marshmallows
- 4 eetlepels water
- Poedersuiker
- Zonnebloemolie
- 150 gram bosbessen(diepvries)
- 2 theelepels suiker
- Zure room
- 100 gram verse bosbessen
- 5 takjes munt
Keukenbenodigdheden
- Ijzeren pinnen
- Bakpapier
- Taartvorm 24 cm
Recept
- Vet een grote pan in met zonnebloemolie. Doe hierin de marshmallows en water. Smelt onder constant roeren de marshmallows. Je kunt ze ook in de magnetron smelten: eerst een minuut op 900 watt, doorroeren, nog een minuut en nog een keer roeren.
- Verwarm de bosbessen met de suiker in een ander pannetje totdat het kookt.
- Smeer het bakblik in met olie en bekleed met bakpapier.
- Steek uit de cakebodems drie plakken van 20 cm.
- Meng de marshmallow met de bosbes.
- Doe een laag cake en dan een laag marshmallow. Eindig met cake. Zet 30 minuten in de ijskast.
- Leg de ijzeren pinnen met de bovenkant in het vuur.
- Bestrooi met poedersuiker en maak een ruitvorm in de bovenkant met de pinnen.
Lees ook
Voor als je nog niet vol zit: de állerlekkerste kerstdesserts