
Dankzij de viswinkel van zijn ouders zat de liefde voor eten er bij kok en tv-presentator Nick Toet (39) al vroeg in. “Een maaltijd moet vóór alles lekker zijn.”
Wie heeft het Haagse straatschoffie Nick de liefde voor eten bijgebracht? “Toch vooral mijn moeder, die vrouw maakt van een drol nog een taartje. Als kleine jongen hing ik al rond in haar keuken, keek ik wat ze aan het doen was en mocht ik helpen met snijden en alles in de pan gooien.”
Je zit weer even op een stoel in moeders keuken. Wat maakt ze? “Haar kabeljauwstoof, die ook in mijn nieuwe kookboek staat. Doe een half pakje roomboter in de pan en smeer twee kabeljauwhaasjes in met madraskruiden. Aanbakken, twee kleingesneden paprika’s erbij, plus twee uien in ringen. Tot slot een paar scheppen pittige mosterd, deksel erop en tien minuten laten stoven. En dan met versgebakken brood de laatste restjes uit de schaal dippen.”
Vis, de een houdt ervan, de ander verdraagt de lucht amper. “Mijn ouders hadden vroeger een viswinkel, dus wij aten best vaak vis. Elke dag glipte ik even naar binnen om iets lekkers te eten. Mijn drie broers en ik waren beesten met een ontembare honger. We zijn allemaal heel grote kerels geworden.”
VERDER LEZEN?
- Krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen
- Lees LINDA.magazine online
- Geniet van te gekke winacties en lekkere puzzels
- Maandelijks eenvoudig opzegbaar































