Miljuschka Witzenhausen kwam donderdag met het heerlijke nieuws (letterlijk en figuurlijk) dat zij een eenmalig magazine uitbrengt.
Nou, dat wekt onze nieuwsgierigheid natuurlijk, dus we pleegden een belletje met haar over Miljuschka Magazine.
Miljuschka Witzenhausen kwam donderdag met het heerlijke nieuws (letterlijk en figuurlijk) dat zij een eenmalig magazine uitbrengt.
Nou, dat wekt onze nieuwsgierigheid natuurlijk, dus we pleegden een belletje met haar over Miljuschka Magazine.
“Dit is al jaren een droom, maar ik dacht niet dat het haalbaar was”, vertelt ze. “Langzaam kom je dan steeds verder en lukt steeds meer, en dan denk je, misschien kan ik het nog waarmaken ook.” Zo gezegd, zo gedaan. Een half jaar geleden is ze er volledig ingedoken; zoals hoe alles werkt met papier en drukken. En nu is het zo ver.
“Ik vind het zó vet”, meldt ze enthousiast. “Wat er ook zo vet aan is, is dat mensen het je echt gunnen, dat ze in je geloven en het dan ook gaan bestellen. En ja, nu loopt het ook wel lekker binnen. Ik hoop dat het nog zo doorgaat. Want hoe meer magazines uit de deur, hoe hoger de opbrengst.”
Want de tv-kok doneert het overgrote deel van de opbrengst naar het Epilepsiefonds. Dat doet ze met een reden; het onderwerp ligt haar letterlijk nauw aan het hart. “Mijn dochter heeft epilepsie, en dat beïnvloedt ons leven heel sterk. We weten niet hoe dit zich ontwikkelt. Dat is echt koffiedik kijken. Met dit magazine voelt het, door het doneren aan het fonds, dan ook wel als het combineren van mijn twee grootste liefdes, het moederschap en eten.”
Miljuschka geeft aan dat bij haar achtjarige dochter talloze onderzoeken zijn gedaan, maar dat niets heeft mogen baten. “Bij epilepsie zijn ook ontzettend veel gradaties, en er is gewoon meer geld nodig om dat allemaal te onderzoeken. Nu met corona ligt het al helemaal stil. Juist daarom moeten we helpen. Daar ga ik me dit jaar volledig voor inzetten. Nog meer dan normaal.”
“Héél veel eten. Zestig recepten, een kijkje in mijn leven en hoe ik het altijd heb gedaan met koken voor kinderen. Mijn vriend en ik zijn de hele wereld over gereisd en hebben overal gegeten, dus daar hebben we ook een top tien van gemaakt. Maar ook krijgen jullie een kijkje in mijn jeugd, met een plattegrond en adresjes”, vertelt Miljuschka enthousiast.
Om je alvast lekker te maken: we kunnen uitkijken naar kersverse cheesecakes van de kok en een heel koffie katern. “Want zonder koffie geen leven.” Bij gebrek aan inspiratie staan er ook nog gerechten om het leuk te houden met kinderen. “En daarnaast veel van mijn favorieten. Niet alleen eten, maar ook een BH waarvan ik vind dat íedereen hem moet hebben. En mijn favoriete messen, want dat wil ook altijd iedereen weten.”
En of we na deze editie uit kunnen kijken naar meer? “Zeg nooit nooit, maar op dit moment is dit hartstikke veel werk en wachten we af hoe het bevalt. Voor nu is het een soort one night stand, maar wel een hele leuke.
Lees ook
Miljuschka over podcast met moeder Astrid Holleeder: ‘Heel bijzonder’