De pistache-hype voorbij? Welnee, joh. Nog láng niet; Albert Heijn heeft zelfs pistachepasta toegevoegd aan hun assortiment. Wel zo handig, want dat betekent dat we geen absurde bedragen meer kwijt zijn voor een Dubai-reep of pistache-oliebol.
Allemaal reuze lekker, maar ook behoorlijk duur. Gelukkig kan je thuis heel veel zelf maken met pistachepasta; deze recepten zijn onze favoriet. En, niet geheel onbelangrijk: iedere keukenprins(es) kan deze zeven recepten maken, zo simpel zijn ze.

Recepten met pistachepasta
1. De Dubai-reep
Tsja, dit lijstje kon natuurlijk niet zonder een recept voor de Dubai-reep, dus dan maar er gelijk mee beginnen. Groot pluspunt: het is heel makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een mal, chocolade, pistachepasta en künefe (sliertjesdeeg dat je bij de toko kan halen). De künefe bak je even op zodat het knapperig wordt en vervolgens doe je de pistachepasta erbij. De chocolade smelt je en doe je in de mal, die je erna in laat afkoelen. Wanneer de chocolade hard is, doe je de künefe en pistache pasta erin. Gesmolten chocolade eroverheen doen, hard laten worden en klaar ben je.