De favoriete cocktail van velen, maar dan als heerlijk dessert.
Miljuschka maakte eerder speciaal voor LINDA. deze heerlijke Pornstar Martini cheesecake. En geloof ons: dit dessert wil je proeven. Het recept vind je hier.

De favoriete cocktail van velen, maar dan als heerlijk dessert.
Miljuschka maakte eerder speciaal voor LINDA. deze heerlijke Pornstar Martini cheesecake. En geloof ons: dit dessert wil je proeven. Het recept vind je hier.
Of het nu een appletini, Espresso Martini, of Pornstar Martini is, de martini is weer helemaal hot. Ik ben er dol op en heb al aardig wat leuke cocktail varianten gemaakt, zoals een frozen espresso martini of een espresso martini warme chocolademelk. Maar dit keer geef ik een spin aan de Pornstar Martini. Zo maak ik er geen drankje van, maar een toetje.
Een Pornstar Martini is een populaire cocktail die bekendstaat om zijn zoete en fruitige smaak, zo wordt de cocktail gemaakt met passievrucht. Het is een moderne klassieker die al even bestaat, maar nu dus een enorme comeback heeft gemaakt. De cocktail heeft een mix van vanille-wodka, passievruchtlikeur, verse passievrucht en vers citroensap. Doe mij er maar één!
Deze gezonde variant van tiramisu vliegt het internet overLees ook
Een goede cocktail sla ik zeker niet af, maar waar ik nooit ‘nee’ tegen zeg is een stuk cheesecake. Ik heb er wel honderden gegeten en natuurlijk ook zelf gemaakt. Zo heb ik ook van de populaire Pornstar Martini een cheesecake variant gemaakt. Kijk nou, hoe leuk zien deze glaasjes eruit. Het is toch net een drankje? De alcohol laten we alleen in deze variant achterwegen.
Eigenlijk is het een lekker simpel toetje, zo is het een no-bake cheesecake. Een no-bake cheesecake is een type cheesecake dat niet hoeft te worden gebakken in de oven. In tegenstelling tot de traditionele cheesecake, die vaak een gebakken korst en vulling heeft. Je hoeft dus voor dit Pornstar Martini cheesecake toetje geen rekening te houden met de een lange oventijd of voorbereidingstijd, wel moet die even de koelkast in, maar daarna kan die zo in een handomdraai op tafel. Ideaal voor de feestdagen!
P.S. Ben je iets te laat begonnen en heb je geen 4 uur de tijd? Geen paniek. Aangezien je deze Pornstar Martini in een glas maakt, kan de vulling nergens heen en kan je hem ook minder lang in de koelkast zetten, alleen is de vulling dan wat zachter.
Voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten + 4 uur wachten
150 gr zandkoekjes
75 gr witte chocolade
180 gr suiker
75 gr roomboter
2 eieren, maat L
50 ml passievrucht sap (uit 100 gr ontdooide diepvries passievruchten, eventueel gezeefd)
1 el custard
250 gr roomkaas
250 ml slagroom
2 passievruchten
Benodigdheden
Mixer, 4 cocktailglazen – coupe of martinistyle
1. Hak de koekjes grof, houd 4 koekjes apart om mee te versieren. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de gehakte koekjes en meng goed, laat afkoelen en verdeel de koekkruimels over de bodem van de glazen.
2. Splits de eieren, je gebruikt alleen de eidooiers in dit recept. Klop voor de passievruchtcurd de eieren en 150 gram suiker in een hittebestendige kom tot een glad mengsel. Voeg het (gezeefde) passievrucht sap toe aan het eimengsel en meng goed. Snijd 75 gram boter in blokjes. Zet de kom op een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf roeren. Voeg de blokjes boter toe en blijf roeren tot de curd dikker wordt.
3. Schep 2 eetlepels curd uit de pan, roer in een kommetje met de custard tot een papje. Schep terug bij de rest van de curd en kook in 4-5 minuten tot een dikkere curd. Haal de kom van het vuur en laat de passievruchtcurd afkoelen.
4. Maak de cheesecakevulling. Klop de roomkaas los. Voeg de passievruchtcurd toe (houd 4 flinke theelepels apart voor garnering) aan de roomkaas en meng goed. Klop 125 ml slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaas-passievruchtmengsel.
5. Haal de cocktailglazen uit de koelkast. Schep een laagje van het cheesecakemengsel over de koekkruimels. Zet de glaasjes terug in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven.
6. Klop de rest van de slagroom met 2 eetlepels (30 gram) suiker stijf. Verdeel over de glazen en strijk aan de bovenkant mooi glad (gelijk aan de bovenkant van het glas). Halveer de passievruchten en leg ze op de slagroom, steek er een koekje in en versier met een theelepel passievruchtcurd.
Tip
De curd is goed wanneer je op de achterkant van een lepel een streepje kunt trekken zonder dat de curd terugvloeit of dat hij doorzichtig is.

Het beste van LINDA. direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dankzij dít geheime ingrediënt bak jij het lekkerste bananenbrood zónder suikerLees ook





