In ‘Het Vakantierecept van’ maakt Jet van Nieuwkerk haar ultieme vakantiegerecht: een salade niçoise. ‘In Frankrijk eet je de lekkerste.’
“Weet je wat plisseren is? Dat is het ontvellen van tomaten”, legt Van Nieuwkerk uit.
Jet van Nieuwkerk
Frankrijk: als het aan tv-kok Jet van Nieuwkerk lag, verhuisde ze er meteen weer naartoe. Het is het land waar ze als hotelschool-student woonde en op eigen benen leerde staan. “Ik werkte in een heel chic restaurant van Hotêl De Paris. Daar heb ik zulke fijne herinneringen aan.”
Het is dan ook niet gek dat juist een écht Franse salade niçoise het lievelingsgerecht is van de tv-kok. Die eet ze het liefst op deze manier: “Op het strand, blote voeten in het zand, met een lichte rosé.” Toch is rosé niet het lievelingsdrankje van Van Nieuwkerk. Benieuwd naar wat het wel is? Kijk dan bovenstaande video.
Recept
Heb je ook zo’n zin in een salade niçoise ? Met Jumbo haal je de wereldkeuken in huis. Maak de lekkerste vakantierecepten gewoon thuis in je eigen keuken. Op jumbo.com/watetenwe vind je alle recepten.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo.