Koert-Jan de Bruijn: ‘Ik zorg dat de grill bokkeheet is’

Eetleven

Koert-Jan de Bruijn: ‘Ik zorg dat de grill bokkeheet is’

Overdag over de naturistencamping struinen, ’s avonds de barbecue aan, dan is acteur/presentator Koert-Jan de Bruijn (48) volmaakt gelukkig.

In je blootje barbecueën op de camping. Jij durft. “Ieder jaar ga ik met mijn gezin drie weken naar een naturistencamping in Frankrijk. Niks heerlijkers dan zonnen en zwemmen in je nakie en dan ’s avonds lekkere dingen op de barbecue gooien. Het is voor ons de ultieme vorm van vrijheid.”

Wat staat er vandaag op het vakantiemenu? “Je verwacht het niet, maar we beginnen met spitskool. Verrassend lekker en heel gezond. Ik snijd hem in de lengte in vieren, besmeer de delen met wat olie en kruiden, leg ze op het rooster en laat elke kant een paar minuten bruinen. Erbij eten we een goede, biologische ribeye. Het randje vet laten we zitten want dat geeft juist heel veel smaak. Ik zorg dat de grill bokkeheet is, zodat het vlees snel dichtschroeit. Anderhalve minuut aan elke kant. Dan tien minuutjes laten rusten zodat het sap, dat door de grote hitte naar buiten is getrokken, zich weer rustig door het vlees kan verspreiden. Vervolgens snijd ik het in plakken tegen de draad in en zout ik het na op het bord.”

Aardappeltje erbij? “Kan. Thuis heb ik een heel luxe barbecue met een spit. In een speciaal mandje doe ik krieltjes, stukken paprika, olie, rozemarijn en knoflook en dat laat ik boven het rooster ronddraaien.”