Buddy Vedder

Interview

Buddy Vedder

Pas toen hij een baard liet staan, lukte het acteur, presentator en zanger Buddy Vedder (28) om het meisje van zijn dromen te veroveren.

Jongensdroom “Hoewel mijn vijf jaar jongere zusje Eva en ik verschillende moeders hebben, zijn we allebei opgegroeid met het idee dat er véél mogelijk is, als je bereid bent er hard voor te werken. Eva heeft een internationale tenniscarrière. Mijn vader is inmiddels gepensioneerd, waardoor hij vaak met haar mee kan reizen. Zelf droomde ik ervan profvoetballer te worden. Ik speelde op hoog niveau, maar zag ook wel dat mijn ploeggenoot Sofyan Amrabat beter was. Hij speelt inmiddels bij de Italiaanse club ACF Fiorentina. Het was wel frustrerend dat ik jongens naar Ajax en FC Utrecht zag vertrekken. Maar omdat ik de team­captain was, voelde ik me toch het mannetje.”

Verdriet “Mijn ouders zijn gescheiden toen ik vier was. Daar had ik als kind veel moeite mee. Ineens sliep mijn vader niet meer thuis. Als ik terugkijk, denk ik dat daar de kiem ligt voor mijn bewijsdrang. Ik wilde mijn ouders laten zien dat ik er mocht zijn door in alles de beste te zijn: op het voetbalveld, op de tennisbaan en in het bandje waar ik zong. Natuurlijk is er niets mis mee om wat je doet zo goed mogelijk te willen doen. Inmiddels weet ik dat de liefde van mijn ouders daar niet van afhangt.”