Ondernemer Tamara Elbaz: ‘Ik vind rimpels niet mooi, daar ben ik eerlijk in’

Interview

Ondernemer Tamara Elbaz: ‘Ik vind rimpels niet mooi, daar ben ik eerlijk in’

Natuurlijk ouder worden is niet besteed aan ondernemer en tv-persoonlijkheid Tamara Elbaz (42). “Ik wil eruitzien als Barbie, liefst zonder poriën”

TAMARA ELBAZ STELT VOOR OM AF TE SPREKEN bij Brasserie Van Dam in Amsterdam Oud-Zuid. Klokslag elf uur arriveert ze met zoontje Alexander plus au pair. Hoofden draaien als Tamara zich naar het tafeltje begeeft. Geföhnd haar, goed in de make-up, een ceintuur met Chanel-logo boven een poffend rokje, stelten van benen. Tot in de puntjes verzorgd.

Heb je deze ochtend al iemand beledigd?
“Niet dat ik er erg in heb gehad. Je doelt op de soap rondom Sophie Hilbrand? In onze podcast #GeenFilter zei ik dat ze eruitzag als iemand die twintig jaar geleden gestorven is en aan het ontbinden is.”

Handig?
“Nou nee. Ik heb gemerkt dat het niet handig is om een publiekslieveling af te kraken. Veel mensen hadden daar kritiek op. Na mijn uitspraak zijn Maria Tailor – met wie ik de podcast maak – en ik te gast geweest in het programma Sophie & Jeroen, en is Sophie aangeschoven in onze podcast. We hebben het uitgepraat. Achteraf moet ik concluderen dat het onnodig was om zo over iemand te praten. Ik vind Sophie een leuke vakvrouw. Een mooie vrouw ook. Alleen, qua uiterlijk liggen wij heel ver uit elkaar. Ze is mooi, maar zou ze het echt onderhouden, dan zou ze er stukken frisser uitzien. Ik geloof dat veel mensen die mening met mij delen, maar zij zeggen het binnenshuis. Ik heb geen filter. Ik praat net zo makkelijk over in mijn hand poepen (in de podcast vertelt Tamara met humor en zelfspot dat ze, om plonsen te voorkomen, op wc-papier in haar hand poept. Hoorbare plonsen zouden de romantiek in elke relatie killen), als over mijn 42-jarige skeletterige zelf en over bodypositivity, waarvan ik vind dat we daarin doorslaan.”