Lieke van Lexmond: ‘Een groepje schreeuwers wilde kapot maken wat mooi en liefdevol was’

Interview

Lieke van Lexmond: ‘Een groepje schreeuwers wilde kapot maken wat mooi en liefdevol was’

Toen het bedrijf van actrice en presentatrice Lieke van Lexmond (42) en haar zus een storm van kritiek te verduren kreeg, trok ze zich een tijd terug uit de media. Dat bleek onverwacht zalig.

Haar keurig gevijlde nagels zitten perfect in de rode lak. Niet gek voor iemand die net een week is verhuisd. Lieke lacht: “En voor iemand die nagelbijt. Maar eronder zit nog wel wat vuil van de verhuizing, hoor.”
Zijn ze echt?
“Zeker. Ik heb ze nog nooit zo mooi en sterk gehad. Dat zegt wel iets over hoe ik me voel op dit moment: relaxed.”
In haar nieuwe huis in Amsterdam zet ze thee en koffie in kopjes om te zoenen zo mooi. In de oven gaart een bananenbrood.
“Een luxe-editie, met chocolade erin.” Ook in de keuken: een bak met verse klavertjesvier. Symbool van geluk. En gelukkig is ze. Haar nieuwe huis heeft ze zelf ingericht. “Ik had altijd de neiging om mijn oor naar anderen te laten hangen als het gaat om interieur, maar nu dacht ik: ik ga het helemaal zelf doen en mijn gevoel volgen.”
Vintage meubelen werden opnieuw gestoffeerd, oude gordijnen opnieuw op maat gemaakt, de muren kregen gewaagde kleuren gecombineerd met een linnenachtig behang.