Hotelfamilie Mutsaers keert dinsdagavond terug op tv met een nieuw programma: ‘De Druiventros: D’r op of d’r onder’. Samen met Julius Jaspers gaan ze op zoek naar een nieuw concept voor het restaurant en dat is volgens de tv-kok ‘een hele uitdaging’.

Julius Jaspers over 'De Druiventros: D’r op of d’r onder': 'Het gaat knetteren'
‘De Druiventros: D’r op of d’r onder
Voor dat Julius zijn tips en tricks deelt, eerst nog even over de familie Mutsaers. Zij runnen al zo’n 45 jaar Hotel de Druiventros naast de snelweg bij het Brabantse Berkel-Enschot. Nu de coronacrisis er flink inhakt, willen ze hun trotse bezit in de toekomst veilig te stellen. Dat doen ze met een nieuw concept voor het restaurant, maar wat gaat het worden?
Aan chefkok Julius Jaspers de taak om ze daarbij te helpen. “De neuzen binnen de familie wijzen niet allemaal dezelfde richting op. De jonge generatie wil graag veranderen, maar de oudere generatie houdt dat tegen. Er is geen conflict – daarvoor houden ze te veel van elkaar – maar het staat gezonde bedrijfsvoering anno 2021 flink in de weg.”
Winnaar
Jaspers helpt de familie niet alleen. “Ik heb er wat vrienden bijgehaald, zoals Ron Blaauw en Frank en Rogier. Met hun hulp werken we de door de familie bedachte concepten uit. Dat wordt allemaal in een soort pop-up weggezet en getest door gasten. Dat levert uiteindelijk een verrassende winnaar op, maar ik mag nog niet verklappen wie.”
De drie ideeën van het gezin lopen op z’n zachtst gezegd nogal uiteen. Zo wil de schoonzoon een all-you-can-eat-idee, moeder een fondue-restaurant en vader en dochter een bbq & beer-concept. “En de keuken denkt er ook nog het zijne van, want zij werken er ook al jaren.”
Tompouce
Hoe het uiteindelijk afloopt met het restaurant van het hotel, is te zien in de zevendelige reeks. “Er gaan dingen gebeuren die we totaal niet zagen aankomen. We waren echt met stomheid geslagen. Het gaat knetteren, niet alleen negatief, maar ook zeker positief.”
En dan nog even over die tompoucen. Hoe eet je die nou zonder helemaal onder te zitten? “Ik leg hem eerst op zijn kant en snijd hem doormidden. Zo zit er room aan de bodem en ook aan het roze/oranje deel. Dan neem ik om de beurt van iedere kant een hap. Doorsnijden is een ramp: dan plet je de room alle kanten op.”
De Druiventros: d’r op of d’r onder is vanaf dinsdag 27 april wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4.
Lees ook
Weekendje weg? Dit zijn de bijzonderste overnachtingsplekken in Nederland