Wie HEMA zegt, zegt tompouce: het beroemde Hollandse gebak met bladerdeeg, room en roze glazuur. Tijdelijk is deze lekkernij, samen met zijn ‘collega-taarten’, niet verkrijgbaar. En da’s balen.
De reden: een technische storing bij een leverancier.
Geen tompoucen bij de HEMA
Dit bevestigt een woordvoerder van de winkelketen na berichtgeving in verschillende media. Ze meldt dat de storing inmiddels is opgelost, maar de producten liggen pas vrijdag weer in de schappen.
“Het proces wordt nu opgestart, maar het duurt nog even voordat de winkels weer worden bevoorraad.” Waardoor de storing werd veroorzaakt, is volgens haar onbekend.
Andere bakkerijproducten zoals macarons zijn overigens nog wel beschikbaar in de 570 HEMA-filialen.
Zo eet je de tompouce
Ook zo’n liefhebber van de tompouce? Ben jij een snijder, een bijter, of doe je altijd maar wat? Wij vertellen voor eens en voor altijd: zó eet je een tompouce.
Allereerst: eet de tompouce vooral zoals jij ‘m wil eten. Dit kan op verschillende manieren. Maar mócht je de tompouces altijd laten staan omdat je geen zin hebt in een kliederboel, dan is dit jouw geluksdag. Vanaf vandaag is dat namelijk verleden tijd.
Kok Julius Jaspers legt het uit: “Ik leg hem eerst op zijn kant en snijd hem doormidden. Zo zit er room aan de bodem en ook aan het roze/oranje deel. Dan neem ik om de beurt van iedere kant een hap. Doorsnijden is een ramp: dan plet je de room alle kanten op.”