
Wat maakt mensen uniek? Hun favoriete eten en eh … hun kink. Fotograaf Louie van Nieuwenborgh combineert beide zaken in één foto.
gigantische choco-sandwichkoekjes
INGREDIËNTEN (5 koekjes)
– volle room 200 ml
– honing 40 g
– zeezout 1 tl
– pure chocolade, fijngehakt 130 g
– patisseriebloem 180 g
– chocoladepuddingpoeder 70 g
– rietsuiker 30 g
– een snufje zout
– margarine (op kamertemperatuur) 180 g
– vanille-extract 1 tl
LOS GEHT’S
Maak eerst de vulling: doe 30 g room, de honing en het zeezout in een kleine steelpan. Zet het vuur op middelhoog en laat het mengsel borrelen tot het goudbruin en gekaramelliseerd is (ongeveer 10 minuten).
Roer de chocolade erdoor tot die gesmolten is. Laat de vulling afkoelen in de diepvriezer terwijl je het deeg maakt. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een grote kom de bloem, het puddingpoeder, de rietsuiker en het zout. Voeg de margarine en vanille toe en meng tot het deeg samenkomt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een ijsschep om 10 balletjes deeg op de plaat te scheppen. Bestrooi met zeezout en bak de koekjes gedurende 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep 1 el van de vulling gelijkmatig op de platte kant van een koekje. Plaats er een ander koekje bovenop en strijk de randen glad. Herhaal dat voor alle overgebleven koekjes. Je kan ze tot 5 dagen afgesloten in een container bewaren.
Pien en Jill spillen alles over hun relatie: dít lees je in de nieuwste LINDA.meiden
VERDER LEZEN?
Word al member v.a. € 2,07 per maand (+ € 1 inclusief magazine)- Exclusieve extra rubrieken én veel interviews
- De chillste deals: win een e-reader of elektrische fiets
- Alle magazine artikelen digitaal lezen in de app
- Geen gedoe: iedere maand opzegbaar



































