Eliyha Altena: 'Voor haar voel ik de drive om iets te bereiken in het leven'

CELEBS

Eliyha Altena: 'Voor haar voel ik de drive om iets te bereiken in het leven'

Hij wil graag een keer een psychopaat spelen, maar verder is acteur Eliyha Altena (22) heel lief hoor. Voor zijn moeder vooral.

DIEPE LIEFDE “Mijn moeder en ik zijn lang met z’n tweeën geweest; mijn biologische vader heb ik nooit gekend. Wat ik voor haar voel is met geen pen te beschrijven. Onze liefde zit diep. Nog voordat we elkaar spreken, weten we van elkaar wat er in ons omgaat. Ook voor haar voel ik de drive om iets te bereiken in het leven. Op mijn veertiende werd ze verliefd op mijn stiefvader, of eigenlijk noem ik hem gewoon mijn vader. Als mensen vragen wat voor man ik later wil worden, dan wil ik een man worden zoals hij. Hij zet familie op één, doet thuis veel taken, werkt hard en is ook ­communicatief heel sterk en open. Daar heb ik veel waardering voor.”

GAMEVERSLAAFD “Tien jaar geleden was ik een korte tijd gameverslaafd. Het vrat me op. Gamen was mijn prioriteit en alles en iedereen moest ervoor wijken. Mijn moeder waarschuwde me, maar ik wilde niet luisteren. Als je diep zit, moet je zelf tegen de lamp lopen en voelen dat iets niet langer gaat. Toen dat besef kwam, heb ik alle game­apparatuur weggegooid. De beste beslissing ooit.”

TRANEN “De laatste tijd huil ik veel om iets waarover ik liever niks deel. Tegelijkertijd ben ik vrolijk en lach ik. ­Verschillende emoties, maar ik vind dat ze goed naast elkaar kunnen bestaan. In deze fase van mijn leven leer ik veel over mezelf. Ik ben nog volop in ontwikkeling en dat gaat soms met vallen en opstaan.”

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

Verlaten vrouw

Verlaten op vakantie: ‘Had ik het goed begrepen? Werd ik nu afgedankt en met mijn kinderen op straat gezet?’

‘Ik vond de bevallingmensonterend’

GOOISCHE MOEDER LESLIE KEIJZER

Interview

Gooische moeder Leslie Keijzer: ‘Alle pijn uit mijn jeugd kwam boven toen ik zelf kinderen kreeg’

‘Ik wil nooit meerzo veel hartenpijn’

FRED & WELMOED

Interview

Fred van Leer & Welmoed Sijtsma: ‘We hebben echt meer zachtheid nodig, iedereen is zo hard voor elkaar’

‘Al het lelijks wordt handig weggeshopt’

Editorial

Linda de Mol: ‘Krijsend van de pijn probeerde ik het kreng onder mijn kaftan vandaan te krijgen’

NET BINNEN

SAMEN MET output-onlinepngtools (8)