
“Mijn lievelings is eksi koekoe, Surinaamse eierkoek. Terwijl ik misselijk word van gekookt ei. Maar deze luchtige, softe cake met partyspikkels: love.”
INGREDIËNTEN
– 8 stuks eieren
– 8 eetlepels bloem
– 8 eetlepels witte suiker
– 8 eetlepels gesmolten boter
– 1 theelepel vanille essence
– 1 eetlepel musket muisjes
HOE MAAK JE HET?
1 Kluts de eieren, voeg de suiker toe en klop deze tot een dikke massa.
2 Zeef de bloem.
3 Voeg beetje bij beetje en al roerend de blom toe aan de dikke massa.
4 De gesmolten boter en vanille essence kunnen nu erbij. Langzaam en luchtig omscheppen om zoveel moeglijk lucht in het deeg te krijgen. Niet te hard mixen!
5 Doe het deeg in een beboterde bakblik.
6 Bakken gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180C. Wanneer de cake klaar is, meteen bestrooien met de musket muisjes.•
Pien laat haar eten zien: 'Ik kan niet koken' vind ik geen excuus'
VERDER LEZEN?
Helaas is het nu niet mogelijk om de bestelling af te ronden. Probeer het later nog eens, of mail klantenservice@linda.nl om een abonnement af te sluiten.
Nu de eerste maand gratis en daarna al v.a. € 2,07 per maand- Exclusieve extra rubrieken én veel interviews
- De chillste deals: win een e-reader of elektrische fiets
- Alle magazine artikelen digitaal lezen in de app
- Geen gedoe: iedere maand opzegbaar





































