Juist, de (Hollandse) aardbei. ’s Ochtends door de yoghurt, op brood met suiker, als toetje met veel slagroom, of zoals in dit recept: lekker door de salade. Dit zomerfruit verveelt nooit.
Dankzij de frisse smaken van de venkel, aardbei en sinaasappeldressing is deze salade met recht een zomerfavoriet te noemen. Heerlijk fris en licht, maar wel voedzaam dankzij de linzen. Perfect dus voor warme dagen.
Planning
Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (4 pers)
70 g pecannoten
1 sinaasappel
2 tl mosterd
4 el olijfolie
1 venkel
420 g linzen
400 g aardbeien
125 g mesclun melange
125 g geitenkaasschijfjes naturel
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pecannoten. Laat afkoelen op een bord. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil, halveer de vrucht en pers uit. Meng het rasp, sap, de mosterd en 3 el olie tot een dressing. Breng op smaak.
Houd het groen van de venkel apart. Snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Spoel de linzen af in een vergiet. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en verwarm de linzen 3 min. Snijd intussen de aardbeien in kwarten. Snijd het venkelloof fijn.
Verdeel achtereenvolgens de sla, linzen en venkel over een ruime schaal. Besprenkel met de dressing. Hak de pecannoten grof en strooi over de salade. Verkruimel er de geitenkaas over. Leg er de aardbeien op. Garneer met het loof van de venkel.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.