Irritatie, schuurplekken of een branderig gevoel daar beneden: het komt vaker voor dan je denkt, maar we hebben het er nauwelijks over. Terwijl huidirritatie in de uitwendige intieme zone voor wat ongemak kan zorgen – zeker als je veel beweegt, sport of snel zweet.

Last van huidirritatie in je intieme zone? Je bent zeker niet de enige
Hoog tijd om daar wat openhartiger over te zijn, dus.
Hoe ontstaat irritatie in de intieme zone?
De huid rondom je vagina is dun en gevoelig, en krijgt soms meer te verduren dan je zou verwachten. Strakke leggings, synthetisch ondergoed, veel zitten, intensief bewegen of een warm, vochtig klimaat – het zijn allemaal triggers die ongemerkt voor roodheid, jeuk of een branderig gevoel kunnen zorgen. Helemaal niet gek dus als je daar af en toe last van hebt. Gelukkig kun je de huid op een milde manier helpen beschermen.
Een beetje extra bescherming
Net zoals je zonder nadenken je gezicht insmeert als het trekkerig aanvoelt, kan ook de huid in je intieme zone wel wat extra aandacht gebruiken. Zeker als die gevoelig reageert op wrijving of vocht. Daar zijn milde, beschermende zalven voor die bedoeld zijn om de huid juist op die momenten te ondersteunen. Vagisan Beschermende Zalf is er zo één: een zachte zalf die de huid helpt verzorgen en beschermen, zónder alles volledig af te sluiten.
Geen overbodige luxe
Wat fijn is aan deze zalf: hij vormt een beschermlaag die wél waterafstotend is, maar de huid toch laat ademen. Zo voorkom je dat vocht of schuring voor irritatie zorgen, terwijl de huid zich comfortabel blijft voelen. Dat is te danken aan de combinatie van plantaardige was en verzorgende oliën, die de huid kalmeren en verzachten – zonder dat er siliconen of minerale oliën aan te pas komen. Oh, en doordat de zalf makkelijk aanbrengt en snel intrekt, voeg je ’m zo toe aan je dagelijkse verzorgingsroutine.
Je bent niet de enige
Eén ding is duidelijk: je bent niet de enige die last heeft van irritatie in de intieme zone. Je huid net iets meer aandacht geven, bijvoorbeeld door de Vagisan Beschermende Zalf te gebruiken, kan wellicht helpen.
Disclaimer: dit is geen medisch advies. Ga niet zomaar experimenteren, maar doe dit in overleg met een gediplomeerd arts.