48 procent van Nederland krijgt eens in het leven te maken met een psychische aandoening – burn-outs niet meegerekend. Dat is dus één op de twee mensen. Waarom moeten we zo nodig een stempel op deze mensen plakken? Want wat is normaal en wie bepaalt dat?
Niet normaal zijn is juist hartstikke normaal.
LINDA. & Hanna Verboom maken podcast 'Goed bij je hoofd': 'Niet normaal zijn is júist normaal'
Goed bij je hoofd
In de LINDA.podcast Goed bij je hoofd gaat actrice en presentatrice Hanna Verboom in gesprek met onder anderen Jet van Nieuwkerk, Joshua Nolet en Vera van Zelm. Aan de buitenkant zie je niks, maar zij hebben net als Hanna én miljoenen andere Nederlanders een psychische variatie – en weten deze ‘kwetsbaarheid’ om te zetten in hun kracht.
In de eerste aflevering is Jet van Nieuwkerk te gast. Ze vertelt onder meer over de eerste keer dat zij een paniekaanval kreeg en wat voor impact dat op haar heeft gehad, zowel mentaal als fysiek. “Ik dacht echt dat ik verlamde, dat mijn hele lijf het niet meer deed. Ik voelde niks meer en heb echt geschreeuwd.”
Beluister de podcast hieronder of via jouw favoriete podcastplatform. Tekst loopt verder onder de audio.
Ook praten ze over het (moeilijk) uiten van gevoelens – iets wat Jet van huis uit niet echt heeft meegekregen – en is Jet open over de momenten waarop ze worstelde met haar eetstoornis. “Een eetstoornis was voor mij iets waar ik me aan vast kon klampen, omdat ik ergens anders de controle niet kon hebben.”
In de volgende aflevering van de LINDA.podcast Goed bij je hoofd praat Hanna met Joshua Nolet. Nu al meer lezen over dit onderwerp? Ga naar de LINDA.app of pre-order hieronder vast het nieuwe magazine.
Worstel jij met psychische klachten en wil je daarover praten? MIND Korrelatie geeft individueel advies en psychische hulp aan iedereen die daarom vraagt. Dit kan anoniem, zowel telefonisch (0900-1450) als online en via WhatsApp. Ook Stichting JIJ, gespecialiseerd in eetstoornisproblematiek, heeft regelmatig een telefonisch spreekuur en chat.
