The Jordan

Interview

The Jordan

Caro Emerald is niet meer, tegenwoordig treedt zangeres Caroline van der Leeuw (42) op onder de naam The Jordan. Daar hoort een nieuwe look bij. “De rode lippenstift en eyeliner voelen nu een beetje als een no-go.”

MIJN STIJL “De ene dag mijn tweedehands Ellesse-joggingbroek, de andere volledig glammed up. Mijn stijl is stoerder geworden en ik draag veel broeken. Jurkjes hoorden bij Caro Emerald.”

TWEEDE JEUGD “De eyeliner en rode lippenstift voelen een beetje als een no-go area. Hoewel ik het ook suf vind om dat expres níét meer te doen. Vroeger droeg ik als artiest best veel make-up en als ik dan in het wild rondliep, zeiden mensen: ‘Hé, wat zie je er in het echt jong uit.’”

WINKELS “De Ruilhoek en Laura Dols in Amsterdam. Een van mijn favoriete kledingstukken is de lange legergroene suède trenchcoat die ik tweedehands bij Laura Dols kocht. Als ik die draag, krijg ik de hele tijd complimentjes van wildvreemden.”

KOOPVERSLAAFD “Ik ben heel erg bezig met duurzaamheid, maar ook de eerste om toe te geven dat ik nogal koopverslaafd ben. Mijn strategie is om als ik iets moois zie, altijd eerst te zoeken naar de tweedehands variant. Op Vinted zet ik zoekopdrachten uit en wacht ik gerust maanden totdat ik beet heb.”

NAT ACHTER DE OREN “Mijn carrière als Caro Emerald heeft me de financiële ruimte gegeven om helemaal opnieuw te ­beginnen. Wat me soms onzeker maakt, is dat niet meer de hele wereld iets van me wil. Vroeger hoefde ik niet eens te bedenken waar ik zou willen optreden; ik was er al voor gevraagd. Mensen vinden het hartstikke leuk wat ik nu doe, maar ik moet wel leuren met mezelf. Iets wat iedere ­beginnende artiest kent, maar wat ik helemaal niet ­gewend was. Het voelt soms alsof ik weer zestien ben en nog nat achter de oren.”