Eloise & Glen

Estafette-interview

Eloise & Glen

Singer-songwriter Glen Faria (43) vraagt zich af of ‘gravin­fluencer’ Eloise van Oranje (21) als lid van het Koninklijk Huis een beetje relaxed kan influencen: “Ik kan het af en toe niet laten om een tikkie sarcastisch te reageren.”

Glen: Op Instagram, TikTok en tv: ineens ben jij overal.
Eloise: “Misschien lijkt dat nu zo, maar het ging een beetje in vlagen. Ik had mijn vwo-diploma gehaald en daarmee kwam ik veel in de media. Daarna was het een tijdje rustig. En toen kwam Het Perfecte Plaatje – dat nog eens extra aandacht kreeg vanwege het badpak.”
Badpak?
“Ik deed mee aan dat tv-programma en een van de shoots was op het strand. Dus trok ik een badpak aan. Er waren wat mensen die daarover vielen, vanwege mijn achtergrond. Vervolgens vielen heel veel mensen weer over de mensen die daarover vielen.”
O ja, dát badpak.
“Precies. En dat explodeerde. Ik had ook helemaal niet door dat het een ding was, tot ik werd geappt door een vriend: ‘Elo, hoe voel je je, gaat het wel?’ Ik snapte het niet. Moest ik iets voelen? Waarover? Toen ging ik kijken en zag dat het helemaal los ging op internet. Bizar.”
Is dat ook je droom, influencer zijn?
“Totaal niet. Ik ben zelfs blij dat het niet mijn baan is, dat ik niet hoef samen te werken met bedrijven om er geld mee te verdienen. Ik ben er gewoon in gerold en zie het voorlopig als iets leuks, een extraatje.”
Toch lijkt het meer dan dat. Je gebruikt jouw platform ook om je uit te spreken over bijvoorbeeld klimaatproblemen.
“Honderd procent, want ik ben me wel bewust van het feit dat ik zo’n groot platform heb. Daar wil ik meer mee dan alleen wat leuke fotootjes posten.”
Je voelt je verantwoordelijk?
“Dat niet zozeer. Ik post die dingen vooral omdat het zo’n grote rol in mijn leven speelt. Klimaatproblematiek, duurzaamheid. Dat vind ik belangrijk. Het is onderdeel van wie ik ben en het is fijn dat ik daar af en toe iets over kan zeggen, maar het is niet zo dat ik continu de druk voel om alles goed te doen. Ik deed ooit mee aan Jachtseizoen van StukTV. Superleuk, maar ik ging er zo in op, dat ik in die aflevering heel veel aan het schelden was – ik zat vol adrenaline. Vervolgens kreeg ik DM’s van mensen die dat niet fijn vonden omdat hun kinderen ook keken. Zelfs mijn moeder zei er iets van: ‘Leuk Elo, maar dat gevloek had wel iets minder gekund.’Tja, ik weet het niet. Zoiets gebeurt in het moment en ik vind dat ik die verantwoordelijkheid dan best een beetje mag loslaten – ook omdat ik nooit iets écht onverantwoordelijks zou doen. Dat zit niet in me.”