Linda & Michiel

Dubbelinterview

Linda & Michiel

Als Neerlands grootste Hollywood-acteur Michiel Huisman (42) voor even binnen handbereik is, doen wij er natuurlijk alles aan om hem – eindelijk – door Linda te laten interviewen.

LINDA: MICHIEL, IK KEN JOU NOG VAN TOEN JE PIEPJONG WAS EN EEN rol kreeg in de serie ‘Spangen’. Jij speelde daarin de zoon van Monique van de Ven.
Michiel: “Ik heb heel goede herinneringen aan die tijd. Ik deed nog gewoon het gymnasium en draaide af en toe een scène. Maar dus wel meteen met Monique van de Ven. Uiteindelijk gaf zij mij een van de belangrijkste acteerlessen die ik ooit heb gekregen. Ik heb namelijk nooit een acteeropleiding gevolgd en daar had ik later weleens spijt van. Maar ik herinner me nog goed dat we samen op de set stonden en ik moest reageren op iets wat Moniques personage zei. Ik reageerde te vroeg. Waarop zij mij aankeek, naar haar oor wees en heel zachtjes fluisterde: ‘Luis-te-ren.’ Dat maakte zo veel indruk op mij. Ik schaamde me een beetje, omdat zij me erop betrapte dat ik niet precies wist wat ik stond te doen.”
Linda: Luisteren naar degene die tegenover je staat is essentieel voor een acteur, ja.
Michiel: “Zelfs nu nog sta ik weleens op de set met acteurs die dat niet goed kunnen. De ene acteur formuleert een zin anders dan in het script en zijn tegenspeler kan daar vervolgens niet goed op anticiperen. Of merkt het niet eens. Dan denk ik: jij hebt geen Monique van de Ven tegenover je gehad.”