JIM & MALOU

Dubbelinterview

JIM & MALOU

Hij begon als puber al met werken, zij heeft nu ze 53 is haar grootste rol te pakken. Oogappels-actrice Malou Gorter tegen acteur en zanger Jim Bakkum (36): “Ik ben een laatbloeier, in alles.”

MALOU:  IK WAS TWAALF JAAR TOEN ik in de garderobe van de Toneelschuur werkte. Verdiende ik een gulden per jas, en intussen deed ik mijn huiswerk. Later werkte ik in de horeca en als schoonmaker. Ook al vond ik schoonmaken niet heel leuk, toch probeerde ik het zo goed mogelijk te doen. Als je ergens ambitie in legt, heb je er het meeste plezier aan.
Jim: “Was het je eigen keuze om zo jong al te gaan werken, of moest dat van je ouders?”
Malou: “Nee, ik wilde het zelf. Mijn moeder was niet zo ambitieus. Omdat mijn vader al overleed toen ik zeven was, zat zij in de bijstand met een weduwe-uitkering. Ze was wel een heel goede boekhouder. Dus als ze dacht: nu wil ik wat meer geld, nam ze een tijdelijk baantje om wat extra te verdienen. Ik vind financiële zelfstandigheid heerlijk en dat probeer ik mijn kinderen ook mee te geven. Mijn zoon twijfelde in zijn tussenjaar over een leuke klus, hij zei: ‘Maar dan heb ik geen dag meer vrij.’ ‘Ja, én?,’ antwoordde ik, ‘dan heb je wel veel geld, hè?’