Ilse de Lange heeft geen 'oergevoel' om kinderen te krijgen: 'Blij met hoe het leven nu is'

Dubbelinterview

Ilse de Lange heeft geen 'oergevoel' om kinderen te krijgen: 'Blij met hoe het leven nu is'

Schouders eronder, doorgaan en dan nóg een keer proberen: zangeres Ilse De Lange (46) heeft eindelijk waar ze van droomde. En ook met cabaretier en acteur Nabil Aoulad Ayad (39) had het anders kunnen gaan. “Statistisch gezien zou ik nu ergens schoonmaker moeten zijn.”

Nabil: Ilse, het thema van dit nummer is vriendschap. Ga jij nog steeds om met mensen die je van jongs af aan kent?
Ilse: “Nee, ik ben nooit iemand geweest met een grote vriendenclub. Ik had op school wel vriendinnetjes, maar in mijn vrije tijd begon ik al vroeg met muziek maken in bandjes. Omdat dat vooral country was, speelde ik voornamelijk met oudere mannen, weet je wel? Dus stond ik toen al vaker op een podium dan in de kroeg.”
Nabil: En doen de mensen die je tegenwoordig om je heen hebt hetzelfde als jij, of heb je bijvoorbeeld ook vriendinnen die verpleegster zijn?
Ilse: “Nee. Mijn ene broer werkt wel in de zorg, de ander is regiomanager bij een autoleasebedrijf, maar verder zijn de mensen om mij heen creatievelingen. Met mijn bandje voel ik vriendschap en Bart is naast de liefde van mijn leven ook echt mijn beste vriend. Omdat hij de drummer in mijn band is, zijn we al 26 jaar bijna altijd bij elkaar. Hij weet alles van mij, bij hem kan ik het meest mezelf zijn. En jij?”