‘Ik werd gek van zijn wispelturige gedrag’

Achtergrond

‘Ik werd gek van zijn wispelturige gedrag’

Jessica (48) had anderhalf jaar een knipperlichtrelatie met Richard,
toen ze erachter kwam dat ze niet bepaald de enige voor hem was.

JESSICA: “VORIGE MAAND MELDDE ANGELIQUE, EEN VAN DE ‘GOLDEN GIRLS’ ZICH IN ONZE GELIJKNAMIGE GROEPSAPP, dat ze zojuist een uitgebreide mail van Richard had gekregen waarin hij haar de liefde verklaarde. Hij schreef dat hij zich verontschuldigde over zijn verhouding met Gabriëlle, zich schaamde en in therapie wilde gaan. Vreemd, vond zijn ex Anne: zij had vlak ervoor een video van Richard gekregen met Gordons nummer Kon ik maar even bij je zijn. Ik grapte nog dat ik beledigd was, omdat ik helemaal niks had ontvangen, toen er op dat moment op mijn telefoon een appje van Richard binnenkwam. De aanhef was anders, maar verder was het een identieke kopie van zijn verontschuldiging aan Angelique. Ook bij mij berouw en ook bij mij de vraag om met een schone lei te mogen beginnen. Boos belde ik hem op: waarom probeerde hij nog steeds kans te maken bij een van ons? Hoe dom kon hij zijn om ons allemaal zijn ‘droomvrouw’ te noemen? Zelfs nu al zijn praktijken aan het licht waren gekomen en hij ook wist dat al zijn minnaressen onderling contact hadden met elkaar. Had hij een plaat voor zijn kop? Of was hij alleen maar egoïstisch?
Het verhaal van mij en Richard begon in juni 2022. Ik was op dat moment gescheiden en woonde alleen met mijn dochter van nu tien jaar. Voor mijn werk als musicus tour ik regelmatig met orkesten door Europa, wat een sociaal leven lastig maakt. Vandaar dat ik aansloeg op Facebookdating: een besloten community voor singles die via dit platform contact met elkaar zoeken. Voor mij een mooie laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten: je ziet iemands profielfoto en vrienden en kunt makkelijk met elkaar communiceren via Messenger.
Richard was een van de weinig normaal uitziende mannen op de site. Hij stelde zich voor als sportmasseur, gescheiden, vader van twee kinderen, vijftig jaar oud. We hadden een klik. Hij was geïnteresseerd in mij en leidde net als ik een druk, actief leven. Het duurde weken voordat we iets afspraken en toen we eindelijk een datum hadden, zegde hij vanuit het niets de date af. Hij voelde het niet, zei hij. Ik was niet sportief genoeg, we pasten niet bij elkaar. Toch bleef hij me appen en toen ik werd opgenomen met een knieblessure in het ziekenhuis, stuurde hij dagelijks berichtjes. Heel attent. Ook toen ik erna moest revalideren, bleef hij me bestoken met lieve woorden. Door ons intensieve contact was hij gesteld geraakt op mij, zei hij. Hij wilde me toch graag zien.