‘Even niks, daar verheug ik me erg op. En dat weegt zwaarder dan de angst dat ik het straks ga missen’

Interview

‘Even niks, daar verheug ik me erg op. En dat weegt zwaarder dan de angst dat ik het straks ga missen’

In de catacomben van zijn geliefde Philips Stadion blikt Guus Meeuwis terug op het succes van zeventien jaar Groots met een zachte G. En legt hij nog één keer uit waarom hij stopt. “Ik kap liever tien jaar te vroeg, dan dat ik één dag te lang doorga.”

NOG EVEN, GUUS, DAN LOOP JE HIER VOOR DE LAATSTE KEER HET PODIUM AF.
“Dat is wel een ding, ja. Emotioneel én fysiek, want we gaan negen Groots-concerten op rij doen. Dat is meer dan ooit. Dus als je na de laatste noot tranen ziet, heeft dat te maken met opluchting – dat ik het volgehouden heb – maar ook met het feit dat ik hier niet meer terugkom. Niet om te zingen in ieder geval, wel om voetbal te kijken.”
Waarom stop je?
“Ik liep zo nu en dan al rond met die gedachte: wat áls, toen mijn vrouw Manon het in de zomer van 2022 ook ter sprake bracht: stel je nou eens voor dat je dit niet meer zou doen. Ik zag ineens een schitterende, lege, groene weide voor me. Een weide met ruimte voor andere ideeën. Dat was een fijn gevoel, dus ik besloot later die zomer dat ik in 2024 zou stoppen. Vrij intuïtief, maar volgens mij is het moment precies goed: ik ben net over de vijftig, ik heb zin om een nieuw hoofdstuk aan mijn carrière toe te voegen.”