Theater, exposities en hebbedingen

Funfacts

Theater, exposities en hebbedingen

Omdat we altijd wel zin hebben in iets nieuws

wat goed

Veganistische nagellak, vrij van gif: daar hebben we best iets meer voor over
(€18, bij retreat.nl).


Blijven plakken

Een magneet hoeft echt niet plat te zijn, kijk maar eens naar deze leukerds. Da’s weer eens wat ­anders (€17 voor 12, nijhofbaarn.nl).


Aan de slag

Van een cursus pottenbakken of je eigen tas ­maken tot het ­distilleren van rum: bij ­wecandoo.nl kies je uit tientallen work­shops van makers en ambachtslieden zelf.


kat en muis

Onmisbaar op je bureau: deze poes beschermt je tegen die vervelende muisarm (€8, kikkerlandeu.com).


Hij is  terug

Nikolaï Carels won met zijn fluitketel Le Lapin in 1990 een ontwerpwedstrijd van Hema. Dertig jaar later maakte hij een elektrische waterkoker in dezelfde meesterlijke stijl (€149,95, lelapin.eu).


leg ze

Klaar met al die berglandschappen? Op deze puzzel staan beroemde vrouwen uit de kunstgeschiedenis. Duizend stukjes, dus gauw beginnen (€20,99, bis­publishers.com).


Overblijvers

Sieradenmerk Felt mocht losgaan met restjes brillen van Ace & Tate (vanaf €59,95, feltatelier.nl).


Dippen & dopen

Kaasliefhebbers opgelet: kaasfonduerestaurant Smelt heeft tot en met 31 maart ook een pop-up in het Westerpark in Amsterdam (restaurantsmelt.nl).


rare snuiters

Klaar met die eeuwige sanseveria? Bij Limited Leaves shop je kamerplanten buiten de gebaande paden (begonia ferox, €22,95).


Nu mag mama

Tuurlijk kun jij wel een grachten­pandje kopen. Je moet ’t alleen eerst nog even zelf in elkaar zetten; of met de kinderen, natuurlijk (€43, kartent.com).


Lekker crossen

De Tour de France ga je er niet mee winnen, maar het frame is wel op een toerfiets gebaseerd. Met handrem en versnellingen is dit de ideale stadsfiets (€999, gazelle.nl).


Vleugje Japan

Steek een lucifer aan en je ruikt geen zwavel, maar aroma’s van onder meer citroengras, lavendel en yuzu (€11 per doosje, hibi-jp.com).


Das wordt jas

Ontwerper Piet Hein Eek maakte van een partij oude dassen toffe lampenkappen en ook adembenemend mooie kimono’s (vanaf €189, pietheineek.nl).


stiekem

Je dierbaarste vondsten, die je zorgvuldig op wilt bergen, bewaar je in een porseleinen stolp (€45, hellaelke.nl).


mooi hoor

Dit boek is bepaald niet ­goedkoop, maar de ­collectie van Cartier is in ’t echt nog veel ­prijziger. Dan liever wegdromen (€1200, assouline.com).


Heldin

Vanaf 8 februari zie je in Den Haag een expo én een film over antropologe Jane Goodall. Over haar werk met chimpansees en inzet voor natuurbehoud (museon-omniversum.nl).


Dubbelop

Het gefermenteerde drankje ­kombucha zónder suiker: dat is niet alleen verantwoord, maar ook lekker (12 stuks €34,99, aardg.nl)