Muziek en podcasts

Luisterenenzo

Muziek en podcasts

ANGELIQUE HOUTVEEN (37) is radio-dj bij Sublime en pod­cast­­maker. Ze tipt de lekkerste muziek en podcasts.

Popicoon

Hij begon bij Wham! en bouwde daarna aan een succesvolle solocarrière: het leven van George Michael leek één groot succes. Toch overleed hij op eerste kerstdag 2016 eenzaam in zijn buitenhuis. In de prachtige podcast De Laatste Dagen van … George Michael hoor je alles over zijn verslavingen en liefdes.


In de smiezen

Anna-Rose Clayton stond eerder al in het voorprogramma van Carly Rae Jepsen en is nu klaar om meer muziek uit te brengen. Haar gaan we zeker vaker zien.

schandelijk

De podcast Hier hing een schilderij gaat over kunst die door de nazi’s werd gestolen: roofkunst. Van wie waren de werken oorspronkelijk, en hoe is het mogelijk dat een schilderij van zestig miljoen euro zogenaamd werd ‘weggegeven’?Zenmoment

Wil je mediteren maar vind je het lastig? De Magische Momenten Podcast helpt je uit de brand. Van korte antistressmeditaties tot oefeningen die je helpen om te gaan met burn-outklachten: met de down-to-earth-stem van Dolly Heuveling van Beek lukt het vast.


onze topper

Na 27 jaar in de muziekindustrie voelt Anouk zich vrij om te doen wat zij graag wil. Op haar nieuwste album Deena & Jim onderscheidt ze zich met het Prague Philharmonisch Orchestra en mooie teksten over liefde en verbondenheid. Een intiem en ontroerend album, ga er maar even voor zitten.


Jokkebrok

Nicki Minaj riep vijf jaar geleden dat ze zou stoppen met rappen. Die woorden nam ze terug, sterker nog: ze kondigde een nieuw album aan. Pink Friday 2, de opvolger van haar zeer succesvolle debuutalbum, liet even op zich wachten maar is een vrolijk en krachtig album geworden waarbij ze beslist geen blad voor de mond neemt.


Vijf op een rij

Na vier top 10-platen maakte singer-songwriter James Arthur gewoon nog een vijfde knaller: Bitter Sweet Love is een diep werk vol emotionele teksten.


mama, vertel eens

Kinderen die een tijdje bij familie of een ander gezin  worden ondergebracht: het gebeurt vaker in niet-westerse culturen. Journalist Nicole Terborg was zo’n ‘kweekje’: ze woonde een deel van haar jeugd bij een tante. In haar podcast Kweekje, mi kwekipikin onderzoekt ze waarom haar moeder – actrice Jetty Mathurin – hiertoe besloot, en praat ze over opvoeden en taboes in de Afro-Surinaamse gemeenschap.