Lees- en kijkboeken

Lezenenzo

Lees- en kijkboeken

De geur van een vers boek, de belofte van een mooi verhaal

boeken top 5

Radiopresentator Mischa Blok (47) schreef het boek Mama Lee over de zoektocht naar haar Koreaanse moeder (Meulenhoff, €21,99).
1. Jip en Janneke “Mijn moeder las me alle delen voor en ik genoot als kind van de overzichtelijke wereld van Jip en Janneke: een vader, moeder, hond, poes en eindeloos speelplezier.” Annie M.G. Schmidt Querido, €27,99.
2. Kim Jiyoung, geboren in 1982 “Over de achtergestelde positie van Koreaanse vrouwen. Hierdoor waardeerde ik nog meer hoe goed de vrouwenrechten hier zijn.”
Cho Nam-Joo Nijgh & Van Ditmar, €22,99.
3. Vertroostingen “De woorden van Dirk De Wachter geven zo veel inzicht. Neem zijn definitie van geluk: ‘een bijwerking van een zinvol leven, waarbij je zorgt voor de ander.’ Prachtig vind ik dat.” Dirk De Wachter Lannoo Campus, €24,99.
4. De interviewer en de schrijvers “Ischa Meijer is een groot voorbeeld voor me. Hij was altijd oprecht in zijn interesse én desinteresse, kon als de beste ontregelen en was nooit bang om persoonlijke ervaringen en kwetsbaarheden ter sprake te brengen.” Ischa Meijer Prometheus, €39,95.
5. Het Achterhuis “Ik las het toen ik dezelfde leeftijd had als Anne en werd geraakt door haar kleine en grote dromen.”
Anne Frank Prometheus, €29,99.