Boef, Ali B en Ronnie Flex worden niet gehoord over eventueel wangedrag. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden ziet geen grond voor een getuigenverhoor.
Het verzoek van stichting Music#MeToo is daarmee afgewezen.
Getuigenverhoor
De stichting wil dat de artiesten verhoord worden als getuigen. Dit om te onderzoeken of men Warner Music als muziekdistributeur verantwoordelijk kan houden voor vermeend wangedrag van de artiesten.
Music#MeToo is van mening dat de rappers vrouwonvriendelijk en discriminerend gedrag vertonen. Het gerechtshof kan zich daar niet in vinden en wijst het verzoek af. Het is volgens hen “niet komen vast te staan dat de stichting een collectief dan wel eigenbelang heeft bij het instellen van een procedure tegen Warner Music”. Volgens het gerechtshof onderbouwde de stichting ook onvoldoende welke feiten bewezen moeten worden en waarom die van belang zijn.
Verantwoordelijkheid
Music#MeToo vindt dat zowel rappers als hun platenlabels en managers meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Alleen zij kunnen een einde maken aan het vermeende wangedrag van de artiesten. De stichting wilde om dezelfde reden ook SPEC, het managementbureau van Ali B, oproepen voor getuigenverhoor.
De stichting geeft zich nog niet gewonnen in de zaak en heeft een bodemprocedure aangespannen. Dat laat juridisch adviseur en woordvoerder Karim Aachboun weten. “Het verzoek tot een getuigenverhoor was een voorzet om het juridisch speelveld te verkennen”, reageert de stichting via Aachboun op het arrest van het hof. “Dit betrof nog geen inhoudelijke behandeling van de kwestie.” In het nieuwe jaar wil de stichting de bodemprocedure in gang zetten.
Lees ook
Rapper Lil’ Kleine betrokken bij mishandeling in Amsterdamse kroeg