In deze quarantaine-tijd hebben we aardig wat tijd over, en dus bakken we erop los. Maar dat gaat de één iets beter af dan de ander.
LINDA.nl vroeg jullie foto’s te sturen van jullie (mis)baksels, en dat levert dit smakelijke lijstje op.
Misbaksels
De baksels van deze lezers winnen niet bepaald de schoonheidsprijs, maar zij krijgen wél tien punten voor hun inzet.
Regenboog unicorns
Ellen dacht voor haar dochter leuke unicorns met regenboogkleuren te maken, maar die pakten íets anders uit. Een andere lezer reageert: ‘Het zijn meer draken’. Ellen had al een gek voorgevoel bij de unicorns: ‘Ik dacht al in de winkel – toen ik met de vorm in mijn handen stond – dit gaat er vast niet lekker uitkomen. En dat was zo.’
Amandelcake
Ell dacht iets gezonds te bakken en begon aan een amandelcake. ‘Hij kwam eerst niet uit de vorm en was droog en korrelig. Als frosting heb ik snel slagroom proberen te kloppen, maar dit werd uiteindelijk brokken met water.’ Een troost: de hond en de vogels vonden de cake van Ell wél lekker.
Speltbrood
Annerie deed een poging om een speltbrood te maken. ‘Hij is niet gerezen en niet gaar’, schrijft zij bij de foto.
Leeglopende cupcakes
Chantal wilde graag cupcakes maken, maar ondanks dat ze netjes het recept volgde, wilde het niet lukken. Het resultaat? ‘Cupcakes die leeglopen en met een rare smaak’, schrijft ze.
Goed gelukt
Gelukkig ging het niet bij iedereen fout en kregen we ook ontzettend veel foto’s binnen van goed gelukte baksels waar we nog wat van kunnen leren.
Chocolade drollenkoekjes
In het kader van 1 april: Sharon bakte zogenaamde chocolade drollenkoekjes. En hoewel het er misschien niet al te smakelijk uitziet, zijn ze écht goed gelukt. Haar kids vonden het bovendien hilarisch. Ze deelt zelfs het recept bij voor iedereen die dit ook wil uitproberen.
Spidermantaart
Sharon bakte een prachtige Spidermantaart voor de verjaardag van haar zoontje.
Minisaucijzenbroodjes
Anneke deelt een foto van haar perfecte minisaucijzenbroodjes. ‘Eigenlijk geen misbaksels gehad en gemaakt. Juist deze heerlijke saucijzenbroodjes, om de tijd door te komen’, schrijft ze. Ook Anneke deelt het recept van haar baksel, voor iedereen bij wie het water al in de mond staat na het zien van onderstaande foto.
Stroopwafeltruffels
Hoe geweldig zien deze truffels van Nynke eruit? Met een stukje stroopwafel en witte chocolade eroverheen. ‘Absoluut geen misbaksel, maar een heel groot succes’, schrijft Nynke bij de foto. Voor wie niet kan wachten om dit met Pasen te maken, hier vind je het recept.