Na het plotselinge verlies van haar man, topkok Jonnie Boer, heeft Thérèse Boer gemerkt wie haar echte dierbaren zijn. “Die blijven over, want die blijven je appen.”
In de podcast Leergeld vertelt ze dat ze dat erg moeilijk vindt.
Thérèse Boer
De 60-jarige chef-kok Jonnie Boer overleed op 23 april. Hij bezweek op Bonaire aan de gevolgen van een longembolie. Daar runde hij samen met Thérèse restaurant Brass Boer. In Nederland is Jonnie vooral bekend vanwege sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.
De eerste periode na Jonnie’s overlijden kreeg Thérèse veel berichten van mensen die haar een hart onder de riem wilden steken. “Het is raar om te zeggen, maar het leven gaat heel snel door. Je merkt dat het nu wel rustiger wordt.”
Dat heeft haar doen inzien wie haar ‘echte dierbaren’ zijn. “Ik hoor nu van sommigen heel veel, wat ik niet had verwacht. Maar ik hoor ook van mensen niks van wie ik het wel had verwacht”, vertelt ze. Dat vindt Thérèse “best wel een les”.
Ze merkt dat sommige mensen het moeilijk vinden om contact op te nemen, omdat ze niet weten hoe ze met de situatie moeten omgaan. Ze neemt ze dat niet kwalijk, en geeft aan dat ze zelf ook contact kan opnemen, maar toch: “Dat zijn best moeilijke dingen. Je komt er nu echt achter wat vriendschap is.”
Jimmie en Isabelle Boer
Eerder vertelden kinderen Jimmie en Isabelle Boer hoe het met ze gaat. “Je komt in zo’n rollercoaster terecht. Het is niet duidelijk wanneer je weer naar normaal moet. Dat was even zoeken, daar had ik veel moeite mee”, zei Jimmie.
Isabelle deelde: “Het klinkt misschien vreemd, maar soms voelt het gewoon alsof hij er nog is. Gewoon, hier bij ons aan tafel. Dan zie ik hem ineens voor me, alsof hij hier nog rondloopt.”