Marie-Claire: 'Normaal val ik niet op ordi, maar zijn manier van praten pakt me wel'

Column

Marie-Claire: 'Normaal val ik niet op ordi, maar zijn manier van praten pakt me wel'

Meer Ams dan deze column van de enige echte Marie-Claire ga je het niet krijgen. Of ze nu gaat daten met de meiden, Esma’s op het terras doet of een gast regelt op het strand: hier lees je alle thee.

Op een heerlijke vrijdagochtend loop ik doorweekt mijn sportlesje uit en valt de zon op mijn gezicht. Ik sta even stil. “Besef even hoe blessed wij zijn, hè?!” zeg ik tegen mijn hg’tjes die mee waren gaan sporten. “Lett”, zeggen ze in koor terug. We gaan vandaag nml naar het strand met wat vvv’tjes en hadden de dapri al weken terug ingevuld. Er mag dus lett wel even stil worden gestaan bij het feit dat het lekker weer is voor onze strada!

We komen thuis en drinken nog snel een heerlijke protëineshake, terwijl we een zéér belangrijk gesprek voeren, namelijk hoe lekker de gast was die ons les gaf. We ronden ‘m af, ik zet een sportwas aan en spring onder de douche. Fijn om te zien dat mijn Olaplex no.5 wéér bijna leeg is trouwens?? Ik heb hem vorige maand gekocht en verdenk mijn hg’s ervan dat ze hem stiekem gebruiken. Ik hoor je nu denken: Waarom zeg je er niks van? Schat, ik heb lett confrontatieangst. Ik koop liever elke maand een nieuwe fles Olaplex dan dat ik dit gesprek aan ga. Toxic, I know.

De look van vandaag is een oversized Ralph Lauren shirt van mijn vader, een kort broekje en m’n samba’s. Ik gooi o.a. het volgende in m’n strandtas: SPF 50 met een bronzer zodat ik verantwoord krokant kan braden, een boek dat ik wss niet ga lezen en m’n oortjes zodat ik me, indien nodig, kan afzonderen van al het gejuice. De bel gaat, het zijn m’n vvv’tjes.

We stappen in een deelauto, gelukkig maar want ik heb geen zin in de burgerslurf. De rit naar Noordwijk gaat als een tiet, aangezien we alleen maar zitten te tetteren over de laatste EK wedstrijd (vooral over Virgil van Dijk, hoor). Ook proberen we een PDC te maken om vandaag iemand te regelen met een sloep, zodat we daar deze zomer nog profijt van kunnen hebben. Sorry, not sorry.

We installeren ons op de strandbedjes bij Witsand. Och wat heerlijk, lekker waterpas liggen, tannen, hydrateren met Aperol Spritz en hier en daar wat snaaien. Ik zie alweer veel te lekkere snackjes lopen. “Zie je die gast?”, vraagt mijn vvv’tje Saar terwijl ze wijst. Ik zeg dat ze niet zo aso moet wijzen. “Sorry, maar hij is echt lordi! Zeg maar, een tikkeltje ordi maar wel lekker.” “Goed verhaal Saar!”, antwoordt Soof.
Ik kijk naar de man in kwestie en ben not impressed. Wat mij wel opvalt is dat hij zich aan het insmeren is met Haarlemmer Bruin? Zonder SPF!? Ik stap op deze man af want die is clearly niet helemaal lekker in zijn paasei (hoofd).

“GAST!” roep ik. De arme knul kijkt me verward aan terwijl hij zich met dat spul aan het insmeren is. “De UV-index is 8 he? Begin je even in te smeren met iets waar een factor in zit!”, zeg ik. “Dat heb ik al gedaan lieverd, maar ik waardeer je bezorgdheid”, antwoordt hij. Ik weet niet wat het is, normaal val ik niet op ordi maar zijn manier van praten pakt me wel.. “Heb jij een boot?”, vraag ik. Hij knikt ja. The rest is history. M’n dinnetjes en ik zitten iig gebakken deze zomer. X MC

AFKO’S
Strada = Stranddag
Hg’tjes = Huisgenootjes
Lett
= Letterlijk
Nml = Namelijk
VVV’tjes
= Vriendinnetjes van vroeger
Dapri = Datumprikker
Wss
= Waarschijnlijk
Gejuice = Geroddel
Burgerslurf
= Trein
PDC = Plan de Campagne
Lordi
= Lekker en ordinair
Ordi = Ordinair
Dinnetjes
= Vriendinnen
Iig = In ieder geval

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

Persoonlijk Verhaal

‘Ineens werd duidelijk wat ik voor mezelf deed en wat ik aangreep om indruk te maken op de buitenwereld’

‘Ik vond de bevallingmensonterend’

GOOISCHE MOEDER LESLIE KEIJZER

Interview

Gooische moeder Leslie Keijzer: ‘Alle pijn uit mijn jeugd kwam boven toen ik zelf kinderen kreeg’

‘Ik wil nooit meerzo veel hartenpijn’

FRED & WELMOED

Interview

Fred van Leer & Welmoed Sijtsma: ‘We hebben echt meer zachtheid nodig, iedereen is zo hard voor elkaar’

‘Al het lelijks wordt handig weggeshopt’

Editorial

Linda de Mol: ‘Krijsend van de pijn probeerde ik het kreng onder mijn kaftan vandaan te krijgen’

favorites

Zijn we dol op

FAVORITES

Persoonlijk Verhaal

‘Een raampje openzetten was geen optie, er hield zich allemaal loslopend wild rondom de auto op’

Verlaten vrouw

‘Als de kinderen er niet waren geweest had ik mijn auto misschien wel in de vangrail gezet’

NET BINNEN